ZVEZDA NACILJALA STRAŠNO POJAČANJE: Evropski velikani u trci za levim bekom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Dec.2020, 13:06

ZVEZDA NACILJALA STRAŠNO POJAČANJE: Evropski velikani u trci za levim bekom!

Sprema se i zvanična ponuda.

Crvene zvezda već godinama pokušava da na Marakanu dovede klasnog levog beka i dostojnu alternativu za Milana Rodića. Otišao je Stefan Hajdin, ranije iskustvo sa Brazilcem Žanderom Santanom nije donelo željeni rezultat. Kako saznaje Mozzart sport Zvezda je svoju nadu ugledala u Belorusiji.

U senci pokušaja da zapale bombu u liku i delu danskog internacionalca iz Bodo Glinta Filipa Sinkernagela, odnosno dovođenja Duška Tošića i(li) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aleksandsra Dragovića, na Marakani intenzivno razmišljaju o novom levom beku. Bez obzira da li će Milan Rodić posle tri uspešne godine napustiti crveno-belo jato u zimskom prelaznom roku.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, crveno-beli su jako zainteresovani za člana Isloča iz Minska i mladog reprezentativca Nigerije Stefana Gofrija. Skauting služba Crvene zvezde je momka rođenog 2000. godine zapazila još prošle sezone, i dugo ga držala na oku. Opšte mišljenje je da Gofri može da ispuni zahteve Dejana Stankovića, za početak bude adekvatna alternativa Milanu Rodiću, a potom prvi izbor...

Tokom prethodne sezone Gofri je bio jedan od najboljih bekova beloruske lige. Standardan u defanzivnom redu Isloča dao je dva gola i upisao još tri asisterncije. Kada se tome doda da je i one prethodne takmičarske godine ostavio jak utisak, jasno je zašto je postao vrlo tražena roba.

Pored Crvene zvezde ambiciju da angažuje nigerijskog beka imao je i tamošnji šampion BATE Borisov, ali menadžerski tim Stefana Gofrija veruje da je došlo vreme za iskorak u karijeri. Odnosno da u Belorusiji Gofri ne može da napreduje.

Najveći problem Crvene zvezde je činjenica da bi Gofri zauzimao mesto stranca. A crveno-beli su, bar za sada, tu prebukirani, jer se na platnom spisku crveno-belih nalaze Sanogo, Ben, Kanga, Falčineli, stigao je i Bakajoko, dok se iz Grafičara priključuje Kenijac Ričard Odada. Višak koji može da napravi ogroman problem Dejanu Stankoviću.

Stefan Gofri ima ugovor sa Isločom do decembra naredne godine. Crveno-beli bi bili prinuđeni da plaćaju obeštećenje od 250.000 evra koliko u ovom trenutku traži klub koji je zauzeo sedmo mesto u beloruskom prvenstvu. Ideja Crvene zvezde je da ove zime dovodi igrače bez obeštećenja i na taj način smanji troškove.

Pomenuti Stefan Gofri je stigao u Belorusiju 2019. godine iz nigerijske akademije gde je naučio prve fudbalske korake. Pre toga nije imao iskustvo u evropskom fudbalu, ali se odlično snašao. Na 51 utakmici za Isloč postigao je osam golova. I imao isto toliko asistencija.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Alis Gudvin, supruga Džermejna Penanta
Pogledaj vesti o: Milan Beko

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.