Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSLOBOĐENA MIMO ZAKONA Uložena žalba na presudu Maji Adrovac

Više tužilaštvo podnelo je žalbu na oslobađajuću presudu Maji Adrovac, koja je bila optužena za umešanost u atentat na Milana Beka.

Kako "Blic" saznaje, žalba je upućena Apelacionom sudu u Beogradu zbog svih razloga predviđenih zakonom, osim visine kazne, jer je optužena oslobođena 17. juna prvostepenom presudom veća sudije Svetlane Aleksić u Višem sudu u Beogradu.

Apelacioni sud može da preinači presudu, potvrdi, ili vrati na novo suđenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Maja Adrovac je bila optužena za krivično delo pomaganje u pokušaju teškog ubistva. Konkretno joj je stavljeno na teret u optužnici "da je nepoznatom izvršiocu neutvrđenog dana tokom 2014. stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke ‘sig sauer‘ i ‘zbrojovka 75‘, i tako omogućila da je koristi, što je i učinio kada je s umišljajem pokušao da ubije Milana Beka".

Tužilaštvo u žalbi navodi da je prilikom izricanja oslobađajuće presude sud bitno povredio odredbu Zakona o krivičnom postupku.

Glavni dokaz tužilaštva je da je na čaurama od metaka koji su ispaljeni prilikom atentata pronađen Majin DNK.

Adrovac je iznoseći odbranu u martu tvrdila da nikada nije bila u kontaktu sa municijom, niti sa bilo kakvim vatrenim oružjem, kao i da ne zna kako se njen DNK našao na čaurama.

Njen suprug Ivan Adrovac, koji je zbog pljački od marta u zatvoru u Švajcarskoj, nezvanično je dovođen u vezu sa atentatom na Beka.

U julu ove godine uhapšen je bivši pripadnik zemunskog klana Aleksandar Zdravković (38), koji se sumnjiči da je pucao na Beka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.