Odložena završnica suđenja za pokušaj ubistva Beka

Izvor: B92, 23.Apr.2021, 08:15

Odložena završnica suđenja za pokušaj ubistva Beka

Beograd -- U Višem sudu u Beogradu danas su odložene završne reči na suđenju Aleksandru Zdravkoviću optuženom za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka, u novembru 2014.

Na Beka je pucano ispred njegove kuće na Senjaku, a on je tom prilikom teško ranjen.

Suđenje je odloženo za 21. maj zbog izostanka Zdravkovića, koji je u kućnom pritvoru. Svoj izostanak opravdao je preko branilaca da, navodno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima stomačni virus.

Nakon izlaganja završnih reči postupajućeg tužioca, Zdravkovića, njegovog branioca i Bekovog punomoćnika sud će zakazati datum objave druge prvostepene presude Zdravkoviću.

Predsednica sudskog veća Marina Anđelković najavila je na prošlom suđenju da će presudu izreći posle 10. maja.

Njemu je suđenje ponovljeno po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji u julu prošle godine ukinuo presudu kojom je bio je osuđen na 10 godina zatvora za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i naložio da mu se suđenje ponovi, a tada mu je ukinuo i pritvor u kojem je bio četiri godine i odredio kućni pritvor.

Na Beka je pucano 14. novembra 2014. godine kada se kolima vraćao s posla u svoju kuću na Senjaku. Tom prilikom je teško ranjen, a doveden je u pitanje i život njegovog vozača Dragana Dragaša.

Beko je na prošlom suđenju izjavio nakon više od šest godina od događaja sada može sa "prilično velikim stepenom uverenja" da kaže da je optuženi Aleksandar Zdravković osoba koja je pucala na njega u novembru 2014. godine.

Zdravković je negirao da je pucao u njega, navodeći da može slobodno da ga pogleda u oči.

On se tereti da je sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i da je tom prilikom doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju Bekove kuće na Senjaku.

Beko je bio teško ranjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.