Beko pozvan da svedoči na suđenju Zdravkoviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2021, 11:50

Beko pozvan da svedoči na suđenju Zdravkoviću

Biznismen Milan Beko pozvan je da sutra svedoči na ponovljenom suđenju Aleksandru Zdravkoviću, optuženom da je pokušao da ga ubije u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku.

Pored Beka, koji je i ranije saslušavan u svojstvu oštećenog, sud bi sutra trebalo da ispita i veštaka.

Beko je na prvom saslušanju rekao da bi Zdravković mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali to nije mogao da tvrdi sa sigurnošću.

Zdravković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva Beka, zajdno sa jednim NN licem.

On je na početku ponovljenog suđenja ponovo negirao te otužbe pred Višim sudom u Beogradu.

Zdravkoviću se suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji mu je u julu ukinuo osuđujuću presudu i naložio da mu se suđenje ponovi, a tada mu je ukinuo i pritvor u kojem je bio četiri godine.

Zdravković je ukinutom presudom bio osuđen na 10 godina zatvora, a od jula je u kućnom pritvoru.

Tereti se za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Maja Adrovac je u ovom postupku pravosnažno oslobođena optužbi da je pomagala u izvršenju krivičnog dela.

Ona je supruga Ivana Adrovca, koji je dovođen u vezu sa pokušajem likvidacije Beka, ali nikada nije ispitan niti optužen i trenutno je u Švajcerskoj u zatvoru, osuđen na 14 godina zbog razbojništva.

Na Beka je pucano 14. novembra 2014. godine kada se kolima vraćao s posla u svoju kuću na Senjaku. Tom prilikom je ranjen njegov vozač Dragan Dragaš.

Zdravković je optužen da je sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju Bekove kuće na Senjaku.

Kod Maje Adrovac, koja je bila uhapšena u julu 2015, u stanu su nađeni meci i DNK koji su je povezali sa napadom na biznismena, ali to nije potvrdilo njenu krivicu.

Ona je i posle prvog suđenja u ovom postupku bila oslobođena optužbi zbog nedostatka dokaza, mada je ta presuda bila ukinuta i po odluci Apelacionog suda suđenje joj je ponovljeno u zajedničkom postupku sa Zdravkovićem koji je uhapšen u međuvremenu.

Zdravković je bio u pritvoru je od hapšenja u julu 2016. godine do jula ove godine.
Pogledaj vesti o: Milan Beko

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beko pozvan kao svedok na suđenje osobi koja se tereti da je pokušala da ga ubije

Izvor: B92, 11.Jan.2021, 07:07

Biznismen Milan Beko pozvan je da danas svedoči na ponovljenom suđenju Aleksandru Zdravkoviću, optuženom da je pokušao da ga ubije u novembru 2014. godine.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.