Beko: Vremenom sam uvereniji da je Zdravković pucao na mene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 12:28

Beko: Vremenom sam uvereniji da je Zdravković pucao na mene

Biznismen Milan Beko izjavio je danas na suđenju da sada može sa prilično velikim stepenom uverenja da kaže da je optuženi Aleksandar Zdravković osoba koja je pucala na njega u novembru 2014. godine.

"Gledao sam se sa njim oči u oči. Nije imao masku", rekao je Beko svedočeći kao oštećeni na suđenju Zdravkoviću koji se tereti za pokušaj ubistva Beka sa NN licem.

Beko je pojasnio da mu se, kako vreme prolazi, sve više vraćaju slike tog događaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da u svom najbližem krugu ljudi govori da je Zdravković osoba koja je pucala na njega.

"Tu kažem, da, to je on", precizirao je Beko, pojašnjavajući da u postupku ostavlja sudu na ocenu da li jeste ili nije Zdravković pucao jer sve vreme želi da se nađe pravi krivac.

Zdravković je tim povodom ponovio da nije bio na mestu pucanja na Beka i da nije kriv za šta ga tužilac tereti.

"I ja želim da se nađe pravi okrivljeni, jer ja nisam. Ja i moja odbrana smo tražili da se uradi prepoznavanje i policiji i da prisustvujem saslušanju Beka u tužilaštvu, ali to nije prihvaćeno", podsetio je Zdravković.

Njegova advokatica Milica Colić je povodom Bekovog povratka sećanja, napomenula da Zdravković sve vreme suđenja ima zaštitnu masku na licu.

Nakon što je na molbu sudije Zdravković skinuo zaštitnu masku sa lica, Beko je rekao da ostaje pri tvrdnji u vezi sa Zdravkovićem.

Prethodno je naveo da u svemu ostaje pri sva tri ranije data iskaza u istrazi i na ranijim siđenjima.

Tokom prvog suđenja rekao je da bi Zdravković mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali to nije mogao da tvrdi sa sigurnošću.

Na kraju suđenja sud je odbio saslušanje Ivana Adrovca koji se dovodi u vezu sa Zdravkovićem i ovim događajem, jer je u zatvoru u Švajcarskoj i nema mogućnosti da se njegovo saslušanje obavi video linkom.

Adrovčeva supruga Maja je bila optužena u ovom slučaju za pomaganje Zdravkoviću, ali je prošle godine pravosnažno oslobođena. Ona je u ovom postupku sada svedok.

Zdravković je optužen za pokušaj ubistva Beka u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku.

Na početku suđenja je negirao optužbe da je sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i da je tom prilikom doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju Bekove kuće na Senjaku.

Njemu se suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji mu je u julu prošle godine ukinuo osuđujuću presudu i naložio da mu se suđenje ponovi, a tada mu je ukinuo i pritvor u kojem je bio četiri godine.

Ukinutom presudom bio je osuđen na 10 godina zatvora za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Na Beka je pucano 14. novembra 2014. godine kada se kolima vraćao s posla u svoju kuću na Senjaku. Tom prilikom je ranjen njegov vozač Dragan Dragaš.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MARJANOVIĆ STIGAO U SUD SA TIMOM ADVOKATA Danas svedoče veštaci o DVA NAJVAŽNIJA DOKAZA u slučaju ubistva pevačice

Izvor: Blic, 16.Apr.2021, 10:56

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom da je u aprilu 2016. godine na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.