Dačić protiv smene Jeremića

Izvor: RTS, 10.Sep.2010, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić protiv smene Jeremića

Zamenik premijera Srbije i ministar policije Ivica Dačić izjavio da apsolutno ne podržava zahtev opozicionih stranaka za smenom ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića i dodao da se o tome nije razgovaralo u Vladi Srbije.

U Vladi Srbije nije se razgovaralo o zahtevu opozicionih stranaka za smenom šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića, rekao je zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dodao da takav zahtev "apsolutno ne podržava".

Dačić je dodao da ne vidi bilo kakvu odgovornost Jeremića i za mišljenje Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

Lider socijalista je rekao da će biti logično ukoliko opozicija, kao što je ranije najavljivala, i zvanično pokrene inicijativu za njegovu smenu.

On je na pitanje novinara o pisanju pojedinih medija da se u vrhu Demokratske stranke razmatra Jeremićeva smena, odgovorio da je to pitanje za DS.

List "Danas" preneo je da će predsednik Srbije Boris Tadić razgovarati sa šefom diplomatije Vukom Jeremićem o tome da li će doći do promene na čelu Ministarstva spoljnih poslova.

Prema saznanima tog lista, predsednik Srbije će o tome razgovarati sa "ministrom Jeremićem odmah po njegovom povratku iz Njujorka" gde je prisustvovao sinoćnjem zasedanju Generalne skupštine UN na kome je usvojena rezoluciju o Kosovu i Metohiji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.