Rukometni klub ”Meteor” organizuje  13. Medjunarodni  turnir  rukometnih nada

Izvor: JUGpress.com, 31.Okt.2018, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometni klub ”Meteor” organizuje  13. Medjunarodni  turnir  rukometnih nada

LESKOVAC

Rukometni klub ”Meteor” narednog vikenda organizuje  13. Medjunarodni  turnir  rukometnih nada, za koji je učešće prijavilo 17 klubova iz Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Klubovi dolaze sa svojim pionirskim selekcijama, odnosno dečacima I devojčicama uzrasta od 8 do 16 godina, a za takmičenje je prijavljeno 28 ekipa.

“Učestvuju dečaci rodjeni 2002. godine, dve >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << godine mladji dečaci i devojčice, kao i učesnici turnira u Mini rukometu u muškoj i ženskoj konkurenciji, rodjeni od 2007. do 2010. godine. To su klubovi iz tri države. Iz Bosne  i Hercegovine je to RK ”Jedinstvo” iz Brčkog, a iz Makedonije dolazi sa čak sedam klubova: ”Loševski” iz Skoplja, koji je već učestvovao pretprošle godine, ”Vardar” iz Delčeva, ”Herakleja” i ”Feniks” iz Bitolja, ”Prespa” i ”Mladost” iz Resena, kao i klub ”Ohrid” iz istoimenog grada. Radi se o kvalitetnim ekipama, jer je u Makedoniji, rukomet sport broj 1 i u njega se ulaže dosta novca, kaže Dragan Monja Mitrović, osnivač i predsednik ”Meteora”.

Pored njih, na turniru učestvuje i mnogo domaćih ekipa. Iz okruženja, to su ekipe iz Vladičinog Hana, Prokuplja i Niša, potom klubovi iz Zaječara i Novog Sada, a uz domaćina, ekipu ”Meteora”, boje Leskovca, braniće i mladje kategorije Rukometnog kluba ”Dubočica 54”.

” Turnir se održava u velikoj i maloj sali SRC ”Dubočica”, koje ćemo imati na raspolaganju tri dana. Biće odigrano puno utakmica, u velikoj dvorani 37, u maloj oko 3o. Pokrovitelj turnira je grad Leskovac, koji je turnir podržao sa 1oo.ooo dinara, a organizaciju su pomogli i Gradski rukometni savez, odnosno Sudijska organizacija grada, delegiranjem arbitara za takmičenje.

Titulu najuspešnijih sa prošlogodišnjeg turinira, brane dva pomenuta leskovačka kluba, a zvanično najbolji medju njima, Dušan Denić, veruje da će ona biti odbranjena:

“Rukometom se bavim tri i po godine i od početka  sam član  ”Meteora”. Igram na poziciji desnog krila I desnog beka, a prošle godine sam proglašen najboljim u generaciji, pa je i na meni i na klubu odgovornost da titulu zadržimo u Leskovcu. Dobro smo se pripremali, pa verujem da ćemo ostvariti zacrtani cilj.

Takmičenje počinje već u petak, ali je ceremonija svečanog otvaranja, planirana za subotu. Poslednjeg dana vikenda, na programu su mečevi za plasman i podela ekipnih i pojedinačnih priznanja.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.