Iznad Kube eksplodirao meteor

Izvor: RTS, 02.Feb.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznad Kube eksplodirao meteor

Na nebu iznad Kube eksplodirao je meteor čiji su raspršeni delovi pali na tlo, javljaju kubanski mediji.
Očevici navode da su videli vatrenu loptu i dim na nebu, a zatim i kišu crnih kamenčića kako padaju na tlo u turističkom mestu Vinales i druge delove provincije Pinar del Rio.
 
Eksplozija se čula i u Havani, prenosi AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Usledile su brojne spekulacije na društvenim mrežama, a državni mediji su odmah demantovali da se srušio neki avion i javili da je reč o "prirodnom, fizičkom fenomenu".
Efrem Haimes Salgado, direktor odeljenja za geologiju, geofiziku na Kubanskom institutu geofizike i astronomije rekao je za list "Granma" da svi znaci ukazuju da je reč o meteoru i da je u Pinar del Rio poslati tim stručnjaka koji će prikupiti i analizirati uzorke.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Iznad Kube eksplodirao meteor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2019

Na nebu iznad Kube eksplodirao je meteor čiji su raspršeni delovi pali na tlo, javljaju kubanski mediji...Očevici navode da su videli vatrenu loptu i dim na nebu, a zatim i kišu crnih kamenčića kako padaju na tlo u turističkom mestu Vinales i druge delove provincije Pinar del Rio...Eksplozija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.