Srpski biznismen kupuje Merkator u Srbiji?

Izvor: B92, 23.Okt.2017, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski biznismen kupuje Merkator u Srbiji?

Beograd -- Srpski biznismen Miodrag Kostić, koji je u Sloveniji investirao u nekretnine, turističku industriju i bankarstvo, zainteresovan je i za kupovinu „Merkatora S“.

Merkator S je deo maloprodajnog lanca „Agrokora“ u Srbiji, ključne kompanije koja u toj zemlji posluje u okviru slovenačkog „Merkatora“, piše slovenački portal „Siol“.

Pozivajući se na neimenovane izvore, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slovenački portal piše da je Kostić poslednjih nekoliko nedelja od austrijskih i italijanskih banaka otkupio njihove potražnje prema „Merkatoru“ za oko 28 miliona evra.

Pri kraju su i njegovi pregovori s konzorcijumom banaka koje su Merkatoru dale kredit za kupovinu još 14 miliona evra potražnje prema „Merkatoru“, navodi portal.

Prva Kostićeva investicija u Sloveniji bila je kupovina hotela „Kempinski“ u Portorožu za 24 miliona evra 2015. godine, a jedan je od većih deoničara „Gorenjske banke“ u kojoj želi da otkupi većinski vlasnički udeo od slovenačkih fondova.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.