Merkator rasprodaje, skuplja novac za spas

Izvor: B92, 02.Sep.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkator rasprodaje, skuplja novac za spas

Ljubljana -- Merkator će pokušati da iskoristi povoljnu situaciju na tržištu nekretnina kako bi prikupio deo nužno potrebnog novca za poslovanje.

“Deo novca iskoristićemo za smanjenje zaduženosti, deo bismo uložili u razvoj poslovanja”, najavljuje predsednik Uprave Merkatora Tomislav Čizmić.

Dodao je da će se pokušati da prodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekretnine na manje atraktivnim lokacijama.

Kompanija je fokusirana na rezanje troškova i optimizaciju logistike u trrenutku kad se priprema za povratak na tržište Bosne i Hercegovine.

Čizmić je uveren kako bi Merkator sa stabilnim vlasnikom imao sjajnu perspektivu.

Merator je ostvario u prvoj polovini godine prihod od 1,15 milijardi evra i čistu dobit od 10,36 miliona evra, objavila je u četvrtak uprava slovenačke kompanije u vlasništvu koncerna Agrokor.

Prihodi grupe od prodaje bili su u prvom polugodištu za 7,9 odsto manji nego u prvih šest meseci lani, dok je čista dobit znatno povećana u odnosu na 3,9 miliona evra, zabeleženih u prvoj polovini prošle godine.

Ostvarena EBITDA grupe Merkator u prvoj polovini godine iznosila je 58,3 miliona evra, što je za 2,2 odsto više nego u istom lanjskom periodu, dok je dobit iz poslovanja porasla za 20,7 odsto, na 21,7 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.