Hrvatski ponos u ruskikm rukama: Veliki sukobi zatvoreni

Izvor: B92, 20.Jun.2018, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski ponos u ruskikm rukama: Veliki sukobi zatvoreni

Zagreb -- Najveći suvlasnik novog Agrokora biće Sberbanka sa udelom od 39,2 odsto.

Imaoci obveznica imaće udeo od 25 posto, VTB banka 7,5 i Zagrebačka banka 2,3 procenta, rekao je vanredni poverenik za Agrokor, Fabris Peruško.

On je naveo da među nebankarskim suvlasnicima postoje četiri domaće kompanije - Adris sa 1,4 posto vlasništva, Frank sa 1,3 odsto, i Saponija i Sokol Marić sa po 0,6 procenata, prenosi Seebiz.

"Imamo dogovor sa Sberbankom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde je dogovoren model naplate koji zavisi od budućih performansi same grupacije i on će biti isplaćen s obzirom na ukupnu profitabilnost Agrokora. Dogovorena je i mogućnost da oni svoj deo u Merkatoru zamene za suvlasnički deo u Agrokoru", istakao je Peruško.

Poverenik je dodao da su uspešnim približavanjem različitih poverilaca i njihovih interesa došli do toga da su veliki sukobi koji su izbili među njima sada zatvoreni.

"Alca je juče izdala saopštenje da će maknuti svoja osporavanja, javno je to potvrdio i Agram, postoje tehnički detalji koji se rade, a verujem da će se i ostali sporovi u narednim mesecima rešiti", kazao je Peruško.

Privremeno veće poverilaca je jednoglasno izglasalo nagodbu o Agrokoru i dalo saglasnost vladinom povereniku da preda nagodbu sudu.

Da bi nagodba počela da se primenjuje mora da je potvrdi Trgovački sud, izvestili su hrvatski mediji.
Pogledaj vesti o: Merkator

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.