U četvrtak novi protesti u Kuršumliji, pridružuju im se i sindikati

Izvor: JužneVesti.com, 06.Feb.2019, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U četvrtak novi protesti u Kuršumliji, pridružuju im se i sindikati

Iako je za ovu nedelju najavljena radikalizacija protesta i blokada prelaza Merdare, organizatori, Pokret mladih Kuršumlije, odlučili su da i ovog četvrtka od 18 sati mirno šetaju ulicama Kuršumlije, a da će tokom protesta prisutne upoznati sa daljim koracima i najavljenom blokadom saobraćajnica.

Iz Pokreta mladih najavljuju da će najverovatnije uskoro organizovati protestnu šetnju od centra Kuršumlije do državnog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << puta Niš - Priština i da će blokirati tu deonicu puta.

Za sutrašnje proteste najavljena je podrška predstavnika sindikata policije i vojske.

Rok koji smo dali Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić je istekao, a kako nam se niko nije obratio i pokušao da reši problem, mi ćemo realizovati ono što smo najavili. Kuršumlija nema vremena da danima šeta, zato moramo da preduzmemo nešto, kako bi spasili i sačuvali ovaj kraj i naša ognjišta- kažu organizaori protesta.

Podsećaju da su građani Kuršumlije prvi iz unutrašnjosti Srbije, nakon Beograda, započeli proteste protiv, kako kažu, "okupatora i njegovih domaćih izdajnika“.

Njihovi zahtevi od početka su bili jasni i nedvosmisleni, a to je ostavka Vučića i raspuštanje "štetočinske i korumpirane“ lokalne vlasti i formiranje privremenih organa.

Inače, u Topličkom okrugu, pored Kuršumlije, svoj bunt i revolt diktaturi koju sprovodi predsednik i njegova Srpska napredna stranka, građani Žitorađa iskazaće u petak od 16 h, dok će se Prokupčani na gradskom trgu okupiti u subotu od 18 h.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.