ŠOK NA ADMINISTRATIVNOJ LINIJI! Zaustavljen ALBANAC U BOLESNOJ MAŠINI, pravio se POTPUNO LUD (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOK NA ADMINISTRATIVNOJ LINIJI! Zaustavljen ALBANAC U BOLESNOJ MAŠINI, pravio se POTPUNO LUD (FOTO)

Na administrativnom punktu Merdare carinici su zaustavili i zadržali skupoceni automobil "porše", koji nije bio registrovan, niti prijavljen.

Pravo iznenađenje carinicima je priredio vozač "poršea" nemačkih registarskih oznaka, čija je vrednost procenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara, kada se u popodnevnim časovima pojavio na administrativnom punktu iz pravca AP KiM.

Naime, 48-godišnji vozač albanske nacionalnosti, sa prebivalištem u Nemačkoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uputio se ka toj zemlji, vozeći neregistrovani automobil stranog porekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u centralnu Srbiju, saopštila je uprava Carina.

Pregledom dokumentacije i saobraćajne dozvole, utvrđeno je da "porše" nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, a to vozač nije učinio.

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina, za koji nije ni znao da nije registrovan, a nije znao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primenjuje kada je reč o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, doneo odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

S obzirom na to, ovaj luksuzni auto bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina.
Pogledaj vesti o: Merdare

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.