Na protestima u Kuršumliji najavljena blokada Merdara

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jan.2019, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na protestima u Kuršumliji najavljena blokada Merdara

Manje od 7 dana je ostalo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić odgovore na ranije upućene zahteve nezadovoljnih građana Kuršumlije koji od 28. decembra organizuju proteste u ovom gradu. Ukoliko odgovori izostanu, organizatori će, kako najavljuju, već sledećeg četvrtka protestovati na Merdaru, gde će blokirati administrativni prelaz sa Kosovom i Metohijom.

Okupljeni građani su nezadovoljni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stanjem u državi i režimom aktuelne vlasti, ali traže i ostavku lokalne vlasti i uvođenje privremene uprave koja će biti sastavljena od svih stranaka i grupa građana koji su na poslednjim izborima prešli cenzus i deo su lokalnog parlamenta. Jasne poruke nezadovoljnih Kuršumličana; foto: Lj.M.

Mi više ne možemo da šetamo i čekamo, Kuršumloija propada, mladi nam odlaze, ostaju samo građani koji nemaju gde. Posle ovoga nema nazad, ili ćemo najuriti ove štetočine sa vlasti koji samo misle na sebe i svoj lični i stranački interes, ili će kuršumlijska opština za nekoliko desetina godina biti sredina sa većinskim albanskim življem, jer sve što je mlado odlazi odavde – rekao je Dejan Milošević, jedan od učesnika protesta.

On ističe da je većina učesnika protesta odlučna u zacrtanom cilju i da su Kuršumličani jedinstveni u ideji da sačuvaju svoja ognjišta i da o tome nema pregovora jer je to, kako tvrde, interes države, ali i svih građana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.