Na Merdaru zaplenjen nakit, satovi i stare papirne novčanice

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jan.2020, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Merdaru zaplenjen nakit, satovi i stare papirne novčanice

U kontroli autobusa koji saobraća od Prištine do Nemačke, u torbi jednog od putnika carinici su pronašli i zaplenili zlatan nakit, zbirku skupih ručnih satova, zlatnih i srebrnih medalja, upaljača i starih novčanica. Putnik kod koga je pronađena roba rekao je da nije znao da je treba prijaviti, a njena vrednost biće procenjena naknadno.

Prekršaj je otkriven u sredu, 15. januara oko 21 sat na prelazu Merdare, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz pravca Kosova i Metohije, a roba je, kažu u Upravi carine, zaplenjena od 59-godišnjaka. Foto: Uprava carine

U torbi su pronađena 32 džepna i ručna časovnika poznatih robnih marki, među kojima su najstariji primerci iz 1853. i 1911. godine. Osim satova, pronađeni su i 3 prstena i jedan privezak od belog zlata ukrašeni dijamantima i smaragdima, 22 zlatne i srebrne medalje, 27 nemačkih, britanskih, turskih i brazilskih starih papirnih novčanica iz različitih perioda, osam upaljača poznatih brendova, kao i nekoliko ogrlica od ćilibara i drugih minerala i srebrna dugmad za košulju - navode u saopštenju.

Putnik kod koga su pronađeni neprijavljeni predmeti nije znao da treba da ih prijavi, piše u saopštenju, jer je smatrao da nisu novi i da to ne mora da učini.

Slučaj su dalje preuzeli policija i tužilaštvo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.