Bliži se kraj radova na deonici od Bancareva do Crvene Reke na Koridoru 10

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Jun.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliži se kraj radova na deonici od Bancareva do Crvene Reke na Koridoru 10

Ministarka Mihajlović, obilazeći radove na Koridoru 10 od Bancareva do Crvene Reke, gde je danas započelo asfaltiranje ove deonice, istakla da će Srbija sledeće godine krenuti u izgradnju Moravskog koridora, deonice Koridora 11 od Preljine do Požege, kao i “auto-puta mira” Niš-Merdare-Priština.

Radovima su prisustvovali i direktor "Koridora" Zoran Babić, gradonačelnici Niša i Pirota, načelnice Niškavskog i Pirotskog upravnog okruga. Radovi bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << da budu završeni do kraja godine.

“Za sve navedene projekte završili smo projektno-tehničku dokumentaciju, eksproprijaciju i obezbedili garancije u budžetu. Pored toga, pregovaramo sa kineskom kompanijom CRBC o potpisivanju komercijalnog ugovora za Fruškogorski koridor i razgovaramo o izgradnji auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je istakla da Srbija danas ima stabilan budžet i da Vlada može da stane iza svake svoje investicije.

“I dok opozicija govori šta neće, a neće ništa novo, ne čujemo nijedan argument za to. S druge strane, naši argumenti kažu da je privredni rast Srbije veći od 3,5 odsto od početka godine. Novim investicionim ciklusom vrednim više od pet milijardi evra stvaramo osnovu za još veći privredni razvoj”, rekla je Mihajlovićeva.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.