Volf: Ovo je bila sezona sa najviše izazova

Izvor: B92, 09.Dec.2018, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volf: Ovo je bila sezona sa najviše izazova

Direktor ekipe Mercedes Toto Volf rekao je da je ova sezona bila sezona sa najviše izazova.

U nedavno završenoj sezoni njegova ekipa je osvojila petu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora u Formuli 1,

Mercedes je ove sezone dominirao, a osim titule u konkurenciji konstruktora, Luis Haimlton je osvojio petu šampionsku titulu u konkurenciji vozača.

"Svi smo morali da napredujemo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svaki član našeg tima. Osvajanje dve titule je dokaz neverovatno teškog rada cele ekipe", rekao je Volf, prilikom dodele trofeja.

Mercedes je ove sezone u 21 trci pobedio 11 puta, imao 13 pol pozicija i 26 plasmana na podijum. Sve pobede ostvario je Hamilton, koji je sa 73 pobede drugi najuspešniji vozač u istoriji Formule 1, iza Mihaela Šumahera, koji je ostvario 91.

Takodje, Hamilton se izjednačio sa Huanom Manuelom Fandjom sa pet šampionskih titula, a ispred njih jedino je Šumaher sa sedam titula.

Mercedes se za titulu borio sa Ferarijem, čiji su vozači Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen osvojili drugo i treće mesto u konačnom plasmanu.

"Počastvovan sam što primam trofej u ime svih u Briksvortu, Brekliju i Štutgartu, koji su pomogli da se osvoje titule", dodao je Volf.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vesti iz Formule 1

Izvor: AutoBlog, 10.Dec.2018, 16:41

Volf: Mik Šumaher može da bude uspešan u Formuli 1 Šef ekipe Mecedesa Toto Volf rekao je da veruje da sin Mihaela Šumahera Mik može da bude uspešan u Formuli 1, a možda čak i kao vozač Mercedesa. Sedmostruki svetski šampion je karijeru završio u nemačkom timu, u koji se vratio tri godine...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.