Ovo su najskuplji automobili na svetu u 2018. godini!

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2018, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najskuplji automobili na svetu u 2018. godini!

Iako bi mnoge dame rekle da automobil nije ništa više nego sredstvo prevoza i gomila gvožđa, većina muškaraca koji su strastveni ljubitelji automobila se ne bi složili sa time.

Neki bi čak menjali i ženu za ovakvog ljubimca. Zbog jasnoće, izostavili smo klasične automobile koji se prodaju na aukcijama i nabrojićemo automobile samo najnovije izrade. Pročitajte u nastavku koji su to najskuplji automobili na svetu u 2018. godini.

1. Mercedes-Benz Maybach >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Exelero

Kao najskuplji na našoj listi i na mnogim drugim ovakvim listama često se nalazi Maybach izrađen u samo jednom primerku sa svojom vrtoglavom cenom od 8 miliona dolara. Iako je izrađen još u 2005. godini, njegova prodajna cena je i dalje iznad ostalih skupocenih automobila i procenjuje se da bi danas koštao 10.1 miliona dolara. Ovaj automobil sadrži dvoja vrata i 700 konjskih snaga sa duplim turbo V12 motorom što donekle opravdava ovu cenu.

2. Koenigsegg Ccxr Trevita

Koenigsegg je drugi na našoj listi sa cenom od 4.8 miliona dolara što ga čini jednim od najskupljih automobila na svetu. Ako se pitate zašto je to tako, ovaj automobil je obložen dijamantima, a dijamanti koštaju.Za model Trevita ovaj švedski proizvođač je razvio novu tehnologiju za pokrivanje površnog sloja pod njihovim imenom što podrazumeva dijamantski završni sloj utkan u karbonska vlakna u vidu smole od dijamantske prašine. Ne možete ni da zamislite koliko farbanje ovog automobila košta.Cena ovog automobila po specifikacijama i performansama skoro je komična i postoji samo tri primerka ovog automobila.

3. Lamborghini Veneno

Sa cenom od 4.5 miliona dolara, ovaj automobil zauzima treće mesto na našoj listi najskupljih automobila na svetu. Naziv ovog automobila je uzet iz španskog jezika što znači otrov i napravljen je kako bi proslavio 50. rođendan Lamborghini brenda. O motivima kompanije ne možemo govoriti ali on što možemo reći je da se naziv automobila uklapa u njegov opasan, smrtonosan i otrovan izgled koji ledi krv u žilama.Automobil izgleda impresivno iz svakog ugla i teško je poverovati da se ne radi o svemirskom brodu koji snima našu planetu. Jedina stvar impresivnija od izgleda je njegova cena – neverovatnih 4,5 miliona dolara, što ga stavlja na našu listu najskupljih automobila. Veneno je brz što uopšte nije iznenađujuće. Ima 6.5-litarski motor sa čak 8400 obrtaja u minuti i 740 konjskih snaga.

4. W Motors Lykan Hypersoprt

Možda se sećate automobila Lykan Hypersport po njegovoj ulozi u blokbaster filmu Furious 7 u kome je ovaj libanski super - automobil proleteo kroz čak tri nebodera u Dubaiju. U franšizi krcatoj skupim, egzotičnim i unikatnim automobilima, činjenica da je ovaj dobio toliko pažnje je svedok njegovom magnetizmu. Počnimo od stila.Farovi ovog automobila okićeni su dragim kamenjem što opravdava vrtoglavu cenu od 3.4 miliona dolara. Automobil ima vrata koja se otvaraju po principu makaza i enterijer pravo iz naučno – fantastičnih filmova. Izgleda kao oklopni automobil iz budućnosti a tako se i ponaša.Automobil poseduje 770 konjskih snaga i 3.7-litarski motor. Policija u Abu Dabiju je čak ovaj automobil uvrstila u svoju flotu. Iako se najviše koristi u službi marketinga, ovaj automobil osigurava da vlasti mogu da stignu bilo koga ko odluči da se pravi važan po auto putu.

5. Ferrari Pininfarina Sergio

Ovaj Ferrari nije samo jedan od najskupljih automobila na svetu sa cenom od 3 miliona dolara, već je jedan i od najcenjenijih automobila današnjice i izrađen je samo u šest primerka.Izradu ovog automobila potpisuje Italijanska automobilska dizajnerska kuća Pininfarina, i Sergio je u suštini automobil Ferari 458 Spider sa potpuno novim telom i enterijerom. Poseduje 4.5-litarski motor sa neverovatnih 562 konjskih snaga u zadnjim točkovima i brži je i lakši za upravljanje od svog prethodnika. Sadrži i puno zanimljivih detalja kao što su i aerodinamički nasloni za glavu za dodatnu sigurnost putnika.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.