Olimpijakos gradi halu od 70 miliona: kao Mercedes Benc

Izvor: Mondo, 22.Jul.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijakos gradi halu od 70 miliona: kao Mercedes Benc

Ambiciozan plan pirejskog kluba.

Dok aktivno vodi "rat" protiv grčkog saveza i najavljuje da će samo Evroligu igrati sa seniorskim timom, Olimpijakos je predstavio veliki projekat.

Vlasnici kluba, braća Angelopulos, sreli su se sa novim premijerom Grčke, Kirjakosom Micotakisom, i govorili mu o planu da izgrade novu dvoranu, koji pripremaju više od godinu dana.

Štaviše, pobednik grčkih izbora bio je upoznat sa tim projektom i tokom kampanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pa je i pre izlaska na birališta govorio o budućoj promeni izgleda prostora na kojem Olimpijakos planira izgradnju dvorane.

Nova atinska hala imaće za uzor berlinsku, savremenu dvoranu "Mercedes Benz
" (na slici).

Foto: MN Press

Sjajan nemački objekat ugostio je završnicu Eurobasketa 2015, Evrolige 2016. i godinama je jedan od najboljih sportskih objekata u Evropi. Sagrađen je 2008. i kapacitet e 17.000 mesta.

Prošle nedelje je najavljeno da će u toj hali ponovo biti organizovan Eurobasket - i to utakmice za titulu prvaka Evrope 2021.

Novi Olimpijakosov dom imaće 15.000 sedećih mesta i izgradnja će koštati 70 miliona evra.

U sklopu projekta zamišljena su 32 apartmana, šest restorana, igralište za decu, bar i čak i vrtić, u kome bi roditelji mogli da ostave decu dok uživaju u sportu.

Takođe, planiran je i prostor za parking od 1.500 mesta, kao i tereni na otvorenom.

Takva, moderna dvorana nastala bi na mestu starog atinskog aerodroma.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.