Nemački auto-div neprijatno iznenadio, profit pao 50%

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački auto-div neprijatno iznenadio, profit pao 50%

Nemački proizvođač automobila Daimler saopštio je da je neto profit kompanije u četvrtom kvartalu pao za 49 odsto na 1,64 milijarde evra.

Razlog za to je što je kompanija luksuznih automobila Mercedes-Benz pogođena problemima sa dizel vozilima i globalnim trgovinskim konfliktima.

Ukupan prihod kompanije porastao je za sedam odsto na 46,6 milijardi evra, a kompanija je objavila da je potražnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za njenim proizvodima i dalje jaka.

Divizija luksuznih automobila kompanije, glavni izvor zarade, suočila se sa padom profita zbog višestrukih izazova. Trgovinski rat SAD-Kina značio je nove takse na uvoz automobila proizvedenih u SAD-u i prodatih u Kini. "Uska grla" u dobijanju sertifikovanih vozila za procedure emisija takođe su uticala na poslovanje.

Za celu 2018. godinu, neto dobit pala je na 7,6 milijardi evra sa 10,6 milijardi u 2017. Prihodi su porasli za 2 odsto na 167,4 milijarde evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.