NAJSTARIJI VOZAČ U SRBIJI I DALJE ZA VOLANOM: Tikomir (94) iz Ivanjice otkrio kako je sačuvao vitalnost (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 12:49

NAJSTARIJI VOZAČ U SRBIJI I DALJE ZA VOLANOM: Tikomir (94) iz Ivanjice otkrio kako je sačuvao vitalnost (FOTO)

U Ivanjici svi dobro znaju Tikomira i njegov beli mercedes, a mnogi od njih su se sa njim i provozali.

Tikomir Bešević iz Ivanjice definitivno je najstariji vozač u Srbiji, a i šire, jer iako ove godine puni čak 94 godine prošao je sve potrebne testove, preglede i ponovo produžio svoju vozačku dozvolu.

- Pre nego što mi produže dozvolu odem kod nekoliko lekara. Proveravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mi vid, sluh, reflekse i sve ono što je potrebno da bi čovek vozio kola. Za dobrog vozača najvažnije je da poštuje sve propise i bude pažljiv u saobraćaju - rekao je deda Tika.

Iako gazi devedesete on čita bez naočara i obavlja sve poslove koje rade ljudi i trideset godina mlađi od njega. Ceo život je radio i kaže da je zahvaljujući tome sačuvao zavidnu vitalnost.

- Vozački ispit sam položio pre više od 70 godina - a u svom vozačkom stažu ispod točkova je ostavljeno na stotine hiljada kilometara, jer ga nije umaralo da vozi do Turske, Italije, Nemačke i Austrije. Ali, sad kad gazi desetu deceniju života:

- Ipak sam svestan da više nisam mladić u najboljim godinama i za volanom provodim daleko manje vremena. Vozim samo kratke relacije - kaže ovaj najstariji vozač u Srbiji.

Za svo vreme svoje vožnje ostao je kako kaže, veran samo kralju automobila - mercedesu.

- Tih davnih četrdesetih kad sam krenuo da vozim, prvo sam kupio pežoa, a posle mercedesa. Od kad sam prvi put seo u njega, proizvođača više nisam menjao. Za mene je mercedes neprikosnoven - naglašava spretni vozač.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.