Mercedes X klase se ukida zbog slabe prodaje

Izvor: AutoBlog, 16.Jul.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes X klase se ukida zbog slabe prodaje

Saradnjom Renault-Nissan alijanse i nemačkog Daimlera AG u julu 2017. godine je nastao Mercedesov pick-up X klase koji brojne komponente deli sa Nissanovim modelom NP300 Navara (i Renaultovim Alaskanom), pri čemu je dizajn svih tih vozila različit (bar što se tiče prednjeg dela). Takođe, X klasa je i skuplja od Navare, kako se uostalom i očekuje od "premium proizvoda i Mercedesa".Međutim, samo dve godine nakon promocije, sada se najavljuje da će X klasa biti izbačena iz ponude, i to zbog slabe prodaje i rezanja troškova. Mercedes je naime u ove dve godine u Evropi, Australiji i Južnoj Africi...
Pogledaj vesti o: Nissan

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Mercedes X klase se ukida zbog slabe prodaje

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jul.2019

​Saradnjom Renault-Nissan alijanse i nejmačkog Daimlera AG u julu 2017. godine je nastao Mercedesov pick-up X klase koji brojne komponente dijeli sa Nissanovim modelom NP300 Navara (i Renaultovim Alaskanom), pri čemu je dizajn svih tih vozila različit (bar što se tiče prednjeg dijela).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.