Dvostruka ušteda: Mercedesov hibridni dizelaš stigao u Srbiju FOTO

Izvor: B92, 25.Sep.2019, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvostruka ušteda: Mercedesov hibridni dizelaš stigao u Srbiju FOTO

Na srpsko tržište stigao je veliki novitet – Mercedes E klase 300de, automobil koji, kako kažu u nemačkom proizvođaču, u sebi objedinjuje najbolje od oba sveta – plug-in hibridnu tehnologiju i dizel motor.

Plug-in hibridi se smatraju prelaznim rešenjem između vozila sa benzinskim ili dizel agregatima, koja su dominirala u prvom veku automobilske industrije, i potpuno električnih modela, za koje se danas veruje da su budućnost četvorotočkaša.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mercedes je prošle godine zakoračio u novu električnu eru, predstaviviši svoj prvi SUV na struju – model EQC, ali benzinci i dizelaši i dalje dominiraju gamom ovog proizvođača. Ipak, Mercedesovi modeli sa konvencionalnim pogonom imaju sve više plug-in hibridnih verzija koje osim osnovne pogonske jedinice imaju dodatni elektromotor i pogonske baterije.

Jedan od najnovijih elektrifikovanih modela iz Štutgarta je upravo plug-in hibrid E 300de, koji kombinuje dizelaš sa elektromotorom.

Ovaj Mercedes koristi za pogon četvorocilindarski 2.0 dizel motor od 194 ks i elektromotor od 122 ks (90 kW), dok pogonske baterije imaju kapacitet od 13,5 kWh.

Ukupna kombinovana snaga je 306 ks, a obrtni moment 700 Nm.

Automobil iz mesta do stotke stiže za 5,9 s, a autonomija u vožnji na struju iznosi 54 km.

Mercedes je najavio da će prodaja plug-in hibrida E 300de početi ove godine, po ceni od 47.500 evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.