Bio pripadnik paravojne formacije tokom rata u bivšoj Jugoslaviji? Otkriven identitet Srbina koji je ubijen u Južnoj Africi! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 19.Jul.2018, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bio pripadnik paravojne formacije tokom rata u bivšoj Jugoslaviji? Otkriven identitet Srbina koji je ubijen u Južnoj Africi! (FOTO)

Darko Kulić ubijen je u predgrađu u Johanesburgu, dok su dve osobe srpske nacionalnosti ranjene, prenose lokalni mediji.

Ubistvo se dogodilo u utorak kada su naoružani napadači, navodno vozeći Mercedes-Benz, zaustavili automobil marke BMW za koga se veruje da ga je vozio Kulić, dok su istovremeno u kolima sa njim bili njegova supruga Gordana Marković i još jedan stariji čovek srpske nacionalnosti.

Potom su napadači opljačkali BMW i otvorili >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vatru na vozilo, pri čemu su ubili Kulića i teško ranili njegovu suprugu. Treći putnik je, prema navodima policije, pobegao sa lica mesta sa lakim povredama. Na vozilo je ispaljeno više od 30 metaka.

Kako navodi lokalni portal TimesLive, veruje se da je četrdesetšestogodišnji Darko Kulić tokom ratnog perioda devedesetih godina u bivšoj Jugoslaviji bio pripadnik paravojne formacije pre nego što je, navodno, učestvovao u međunarodnoj trgovini drogom.

An organised hit just happened at Malibongwe and Pres Fouche. pic.twitter.com/4yiXSj2DWj

Portparol policije odbio je da komentariše identitet ubijenog i ljudi koji su sa njim bili u vozilu kada se dogodio napad.

Na društvenim mrežama su objavljene fotografije spaljenog automobila koji su vozili napadači.

Za sada uhapšenih nema, a motiv ubistva nije poznat.

Ambasada Srbije u Južnoj Africi nije odgovorila na zahtev za komentar na ubistvo.

Ubistvo Kulića dogodilo se samo dva meseca nakon što je srpski državljanin Milan "Miki" Đuričić ubijen u Južnoj Africi na sličan način.

Policija istražuje da li je ubistvo Đuričića - ko se sumnjiči da ubio Željka "Arkana" Razatovića 2000. godine - moglo biti povezano sa smrću agenta Državne bezbednostiagenta Gorgi "Džordža" Darmanovića.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

SMAKNUĆE U JOHANESBURGU: Kulić izrešetan zbog osvete za Darmanovića

Izvor: Večernje novosti, 20.Jul.2018, 14:02

Južnoafrički mediji sa velikom pažnjom prate istragu ubistva Zemunca Darka Kulića u Johanesburgu. Navodno se Kulić dovodi u vezu sa likvidacijom u Novom Beogradu, kada je usmrćen obaveštajac JAR ZEMUNAC Darko Kulić, koji je izrešetan u predgrađu Johanesburga 17. jula...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.