BiH: Protest Udruženja žena iz Foče i Žena u crnom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jun.2018, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Protest Udruženja žena iz Foče i "Žena u crnom"

Udruženje Žene - žrtve rata Foča 92-95 i "Žene u crnom" iz Beograda protestom u Foči obilježile su Međunarodni dan borbe protiv seksualnog nasilja u konfliktima, javlja dopisnik RSE. Žene su uputile poruku nadležnim institucijama da ubrzaju hapšenja i procesuiranja ratnih zločinaca, posebno silovatelja, s obzirom na to da je upravo u Foči izvršeno masovno i sistematsko silovanje djevojčica, djevojaka i žena bošnjačke nacionalnosti. Neke od poruka sa protesta su bile...
Pogledaj vesti o: Međunarodni dan žena

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sjećanje na stradanje žena u Foči

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jun.2018

19. juni – Međunarodni dan borbe protiv seksualnog nasilja u ratu, Žene u crnom i predstavnici nekoliko udruženja iz BiH, obilježili su u Foči, gradu poznatom po stradanju civila, a posebno žena, tokom rata u BiH.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.