Marija Lukić osnovala fondaciju za zaštitu žena od seksualnog zlostavljanja

Izvor: Beta, 08.Mar.2021, 13:15

Marija Lukić osnovala fondaciju za zaštitu žena od seksualnog zlostavljanja

Marija Lukić iz Brusa, žrtva seksualnog nasilja bivšeg predsednika opštine Milutina Jeličića Jutke, registrovala je danas fondaciju koja će se pre svega baviti zaštitom žena od seksualnog zlostavljanja.Lukić je agenciji Beta kazala da je "Fondacija Marija Lukić" simbolično osnovana na 8. mart - Medjunarodni dan žena, tačno tri godine nakon što je Jeličića prijavila za seksualno zlostavljanje."Moj cilj je da zaštitim sve žene koje su bile žrtve i koje i danas doživljavaju seksualno zlostavljanje i sve druge oblike nasilja. Fondacija će se baviti zaštitom i unapredjenjem ravnopravnosti polova, ljudskim, gradjanskim i manjinskim pravima", navela je ona.Istakla je da će Fondacija pružati pravnu i psihološku pomoć ženama i deci žrtvama nasilja."Sedište Fondacije biće u Brusu i nastojaćemo da skrenemo pažnju na ugroženost prava žena u unutrašnjosti. Ja sam upravitelj Fondacije, a u Upravnom odboru su glumac Stojan Djordjević, advokatica Milena Vasić i advokat Ljubodrag Vuković", navela je Lukić.
Pogledaj vesti o: Međunarodni dan žena

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marija Lukić osnovala fondaciju za zaštitu žena od seksualnog zlostavljanja

Izvor: Danas, 08.Mar.2021

Marija Lukić iz Brusa, žrtva seksualnog nasilja bivšeg predsednika opštine Milutina Jeličića Jutke, registrovala je danas fondaciju koja će se pre svega baviti zaštitom žena od seksualnog zlostavljanja.

Nastavak na Danas...

Hrabra Marija osnovala fondaciju za zaštitu žena od seksualnog nasilja

Izvor: Luftika.rs, 08.Mar.2021

Marija Lukić, žrtva seksualnog nasilja bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, osnovala je fondaciju koja će se pre svega baviti zaštitom žena od seksualnog zlostavljanja. Marija je fondaciju pokrenula simbolično na 8. mart i trogodišnjicu od kada je Jeličića prijavila za...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.