Može li Maserati da spasi Levante mučenja sa Vulcano serijom? FOTO

Izvor: B92, 22.Jan.2019, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Može li Maserati da spasi Levante mučenja sa Vulcano serijom? FOTO

Italijanski Maserati lansirao je ograničeno izdanje svog prvog SUV model Levante u verziji Vulcano.

Levante Vulcano će biti proizveden u samo 150 jedinica za određena tržišta Evrope i Azije.

Dostupan isključivo u Grigio Lava boji, Levante Vulcano dolazi sa Nerissimo pakovanjem koje uključuje nekoliko crnih dodataka eksterijeru, uključujući i tamne izduve.

Tu su i matirane 21-inčne alu felne sa Y šablonom u pet kraka i Brembo kočnice sa crvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kočionim diskovima.

Kupci mogu da biraju Levante Vulcano sa crnom kožom u kombinaciji sa crvenim šavovima ili sa crvenom kožom uz crne šavove.

Standardna oprema uključuje LED Matrix adaptivne farove, prednje i zadnje parking senzore i sistem za nežno zatvaranje vrata.

Osim toga tu je i Boewrs&Wilkins premijum audio sistem, sedišta sa grejačima i ventilacijom uz elektronsko podešavanje i memorijsku funkciju, kao i prilagodljivi sportski volan.

Početna cena za osnovnu varijantu sa 3,0-litarskim V6 tvin-turbo sa 350 KS i 500 Nm je 96.695 evra, što je 30.700 evra više od standardnog Levantea sa tim motorom.

Snažnija verzija istog V6 tvin-turbo agregata od 430 KS i 580 Nm kreće od 105.270 evra. Maserati nije pripremio Vulcano paket za najsnažnije varijante sa 3,8-litarskim V8 od 545 KS (GTS) i 590 KS (Trofeo).

Levante se muči da bude konkurentan u premijum segmentu SUV klase, dok konkurencija ne može da isprati potražnju, Maserati skraćuje radno vreme i poremeno pauzira proizvodnju zbog ograničene potražnje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.