Veliki engleski derbi bez pobednika - VAR razbesneo Klopa, Lalana utišao teatar snova

Izvor: RTS, 20.Okt.2019, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki engleski derbi bez pobednika - VAR razbesneo Klopa, Lalana utišao "teatar snova"

Fudbaleri Mančester junajteda i Liverpula odigrali su nerešeno 1:1 u velikom derbiju devetog kola Premijer lige.
Najveći derbi engleskog fudbala zavšen je bez pobednika. Liverpul jeste dominirao, ali je na kraju jedva izvukao bod. 

Junajted je, praktično, ni kriv ni dužan, bio na pragu velike pobede posle katastrofalnih rezultata.
"Đavoli" su poveli u 36. minutu, golom Rašforda. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Origi je (delovalo je uz faul) izgubio loptu, brzonogi Danijel Džejms je probio po strani, servirao loptu Rašfordu koji je matirao Alisona, kojem je ovo prvi meč posle povrede.
Sudija Martin Etkinson je čekao signal iz VAR sobe, gde see proveravalo da li je načinjen prekršaj nad Origijem, ali je na veliko iznenađenje gol priznat.
Liverpul je zatresao mrežu u 45. minutu, gol je postigao Sadio Mane. Ipak, ovaj gol je poništen jer je Senegalac igrao rukom u prijemu lopte. 
Jirgen Klop je bio besan kraj aut-linije, ali čini se više zbog prethodnog gola - nikako nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je Junajtedu priznat gol nakon faula. 
Nemac je otrčao u svlačionicu odmah nakon sudijskog zvižduka, a od starta drugog dela igre, Liverpul je rešen da preokrene rezultat.
Bez Salaha, koji se još nije oporavio od povrede zgloba, to je išlo prilično loše, a Junajtedova odbrana je radila sjajan posao. 
Izlaskom Origija i ulaskom Čemberlena, Klop je rotirao malo formaciju i način napada, ali i dalje nije bilo ozbiljnih prilika za "redse".
Liverpul je imao loptu u nogama više od 75 odsto vremena u drugom delu igre, ali se za pravu priliku čekalo sve do 85. minuta.
Robertson je ubacio loptu sa strane, Lalana je umakao zadnjoj liniji "đavola" i smestio je mrežu.

I sada se čekao signal iz VAR sobe, da li je Lalana bio u nedozvoljenoj poziciji, ali nije bilo dileme. 
Liverpul je svim silama krenuo u napad, potpuno sabio protivnika u kazneni prostor, ali nije bilo prilike do kraja. 
Liverpul je ostao neporažen posle devetog meča u domaćem prvenstvu, ali protiv najvećeg rivala je upisao prvi remi, nakon osam pobeda.
"Redsi" su prvi sa 25 bodova, imaju šest više od Mančester sitija. 
Junajted je upisao bod na svom terenu protiv evropskog šampiona i omraženog "komšije", a trenutno je na 13. mestu sa deset bodova.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KAKO ĆE SE MANČESTER OPORAVITI OD OVOGA? Old Traford ŠOKIRAN u završnici, Lalana je HEROJ Liverpula (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2019, 00:11

Bilo je baš uzbudljivo...Fudbaleri Mančester Junajteda i Liverpula remizirali su 1:1(1:0) u devetom kolu Premijer lige. Domaći su vodili sve do same završnice, ali je Lalana pet minuta pre kraja doneo bod šampionu Evrope...Meč je bio izuzetno napet, u više navrata je pregledana i VAR tehnologija,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Pobednički duh, šta Mane radi dok "redsi" slave? (foto)

Izvor: Sportske.net, 21.Okt.2019

Senegalac želeo pobedu na "Old Trafordu"...Jučerašnji derbi u Mančesteru je završen bez pobednika, Junajted i Liverpul su pobedili bodove (1:1). Rašford je doveo "đavole" u prednost da bi Lalana golom u završnici ipak usrećio "redse" i ostavio ih neporažene u Premijer ligi...Ipak da li su svi...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.