Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2021, 10:29

Velika frka na Old Trafordu: Ronaldo šizi, Grinvud je novi Dibala? Baji skočio na Solskjera zbog Megvajera

Trenera brane samo prijatelji iz šampionske generacije, ali čak mu je i Rio Ferdinand okrenuo leđa…

Ole Gunar Solskjer na udaru. Duva sa svih strana. Brane ga još samo nekadašnji saigrači iz šampionske generacije Mančester junajteda. I Geri Nevil, koji otvoreno – i ljudski – priznaje da ne može da traži otkaz za prijatelja, trpi kritike zbog te pristrasnosti. Rio Ferdinand je izgubio strpljenje. Navijači su odavno očajni. Uprava konfuzna. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << A svačionica – posvađana.

Možda je taj opis i preteran, jer atmosfera još nije toksična kao za mandata Žozea Murinja, ali svi ostrvski mediji naširoko pišu o netrpeljivosti među igračima na Old Trafordu.

Ugledni Telegraf danas je dobio najviše pažnje, pošto je objavio da je Erik Baji otvoreno prigovorio Solskjeru zbog toga što uporno insistira na Hariju Megvajeru, iako je ovaj pred derbi sa Liverpulom – ko je vikend proveo na Marsu da podsetimo da je Junajted posramljen porazom 0:5 – dočekao rovit, sa samo jednim treningom u nogama. Baji je odavno skrajnut i nekoliko puta je tražio objašnjenje od šefa struke.

20.45: (1,52) Čelsi (4,10) Sautempton (6,50)

Nije jedini, igračima navodno nije jasno ni zašto je Solskjer u drugi plan gurnuo i Donija van de Beka i Džesija Lingarda, dok drugima ukazuje poverenje bez obzira na broj grešaka koji naprave.

Potencijalno još veća bomba u svlačionici mogao bi da bude Kristijano Ronaldo. On je navodno sve nervozniji zbog sebičluka Mejsona Grinvuda u završnici napada. Grinvudov učinak je doduše značajno opao otkako je Portugalac potpisao za Junajted (tri gola na tri utakmice pre njega i jedan pogodak na devet mečeva posle), pa se već sada spekuliše da bi mogao da bude njegova žrtva, nešto nalik Paulu Dibali iz Ronaldovih dana u Juventusu.

Posle debakla protiv Liverpula i Solskjer rad je naravno pod lupom. Ugledni Atletik, ali i Dejli Mejl, skloniji senzacionalističkom pristupu, saglasni su u tvrdnjama da je svlačionica bila zbunjena kada im je šef pred derbi naredio da presingom napadnu Redse, iako u danima pred meč to na treninzima skoro da nisu uvežbavali. Stoga nisu ni znali šta da rade što je Liverpul žestoko kaznio. Takođe, spekuliše se i da je ekipa bila razočarana kada je Solskjer na poluvremenu tražio od igrača samo da sačuvaju mrežu u nastavu kako ne bi izbegli debakl. Nije se ni zavaravao povratkom u utakmicu.

Britanski javni servis, Bi-Bi-Si, kaže da sve veći broj igrača gubi poverenje u Solskjera i da se u sudaru sa Liverpulom jasno videlo koliko je on taktički neobrazovaniji od Jirgena Klopa. Pep Gvardiola u Mančester Sitiju i Tomas Tuhel u Čelsiju takođe se smatraju kao pismeniji treneri od Solskjera.

Norvežanin je prosto izgubio svu podršku. Čak i od Ferdinanda.

Ono protiv Liverpula je bilo sramota. Znam kako to izgleda, gubili smo mi kod kuće od Mančester Sitija sa 1:6, ali smo imali identitet i znali kako da se vratimo. Problem ovog tima je što nema identitet, ne znaju ni sami ko su. Gledaš utakmicu i pitaš se: ‘Šta mi radimo?’ Da li im trener daje prave informacije? Ili igrači ne shvataju šta im priča? Trenutno sve izgleda nekako nabacano. Moraš da se zapitaš da li se ova ekipa vodi na pravi način?”, pita se Ferdinand.

Još tokom same utakmice primetio je on da Junajted ima toliko kvalitetnih individualaca da će svakome moći da zapreti, ali…

Toliko je lako igrati protiv nas da je to nerealno”.

Solskjer će svejedno biti na klupi Junajteda protiv Totenhema, jer teško da bi neko prihvatio ulogu trenera pred taj i mečeve sa Atalantom i Mančester Sitijem. Potom sledi reprezentativna pauza i možda rastanak sa Oleom? Zinedin Zidan je ispao iz svake priče, španski mediji čak pišu da ni on nije zainteresovan, tako da je jedini ozbiljan kandidat ostao Antonio Konte, mada i tu ima polemika.

Video sam kako su radili Žoze Murinjo i Luj van Gal i bio sam razočaran… Ja ne bih doveo Kontea, on nije za Junajted. Možda grešim, ali mislim da bi bila greška otpustiti Olea”, rekao je Geri Nevil i izazvao salvu kritika navijača besnih zbog toga što je odaniji Solskjeru nego Junajtedu.

Jer činjenica je da nešto mora da se menja. Solskjer je potrošio ozbiljan novac, a ekipa posle 10 kola ima već osam bodova zaostatka za Čelsijem, sedam za Liverpulom i šest za Mančester Sitijem. Pride, za sada je Junajted od velikih utakmica imao samo taj Liverpul i videli smo kao je prošao. Liverpul je recimo već igrao i sa Sitijem i sa Čelsijem.

Odbrana je najveći problem, iako je na startnu četvorku (Aron Van Bisaka, Viktor Lindelef, Megvajer, Luk Šo) iz sudara sa Liveprulom potrošeno 214.500.000 evra. Za te pare, najmanje uspešnih uklizavanja u Premijer ligi (61), najviše grešaka koje su rezultovale golom rivala (8), a ovog vikenda i najveći xG – očekivani broj primljenih golova – u ligama petice (3,6)?!

Čeka se Antonio Konte. Da dođe, sredi situaciju, možda uzme neki trofej, onda se posvađa sa upravom oko pojačanja i ode uz psovke. I to je bolje od ovakvog Junajteda.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Velika frka na Old Trafordu: Ronaldo šizi, Grinvud novi Dibala? Baji skočio na Solskjera zbog Megvajera

Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2021

Trenera brane samo prijatelji iz šampionske generacije, ali čak mu je i Rio Ferdinand okrenuo leđa…..Ole Gunar Solskjer na udaru. Duva sa svih strana. Brane ga još samo nekadašnji saigrači iz šampionske generacije Mančester Junajteda. I Geri Nevil, koji otvoreno – i ljudski – priznaje da...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.