Spursi iskoristili poklone i demolirali Liverpul

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2017, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spursi iskoristili poklone i demolirali Liverpul

Fudbaleri Totenhema slavili su derbiju devetog kola Premijer lige, pred rekordnim brojem gledalaca na "Vembliju", rezultatom 4:1.

Duelu na najvećem engleskom stadionu prisustvovao rekordan broj gledalaca u Premijer ligi - 80,827. Prethodni rekord držao je "Old Traford", gde je 2007. godine u meču između Mančester Junajteda i Blekburna bilo 76,098.

Totenhem je "prihvatio" svaki poklon od protivnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << iskoristio greške Lovrena kod prva dva gola, Matipa kod trećeg i Minjolea kod četvrtog, i zabeležio prvi trijumf protiv Redsa posle pet godina i 10 mečeva.

Prethodni put Spursi su slavili 28. novembra 2012. godine. Od tada, Liverpul je zabeležio sedam trijumfa, a tri meča završena su nerešeno.

Domaći tim je sjajno otvorio meč. Hari Kejn je posle nesmotrene reakcije Dejana Lovrena i kašnjenja golmana Simona Minjolea, Hari Kejn je doveo Spurse u vođstvo u četvrtom minutu.

Samo osam minuta kasnije, novi kiks Lovrena. Hrvat je podleteo pod loptu, što je Kejn je iskoristio, sjajno dodao do Sona, koji je sa desetak metara matirao Minjolea. Liverpulu nije pomoglo ni to što je užasni Lovren zamenjen u 31. minutu, pa je do kraja primio još dva gola.

Najpre je nadu da bi mogao da izbegne poraz gostima dao Mohamed Salah u 24. minutu iskoristivši sjajan pas Hendersona, ali je pitanje pobednika praktično bilo rešeno u 45+3. minutu. Tada je Matip posle prekida glavom izbacio loptu, pravo na nogu Delea Alija, koji sa petnaestak metara sjajnim udarcem savladava Minjolea.

Two goals for @HKane help @SpursOfficial rise to third, level on points with Man Utd, after a dominant performance at Wembley#TOTLIVpic.twitter.com/iDn63nM5wM

Konačan rezultat postavio je Kejn novim golom, u 56. minutu. I tada je prekid bio koban po goste, samo što je ovoga puta loše intervenisao golman Minjole. On je kratko odbio loptu, a posle gužve ona je stigla do Kejna, koji je rutinski sproveo u mrežu.

To je bio osmi pogodak sjajnog napadača, čime je izbio na čelo liste strelaca lige.

Totenhemu je to četvrta uzastopna pobeda u Premijer ligi i sa 20 bodova nalazi se na deobi druge pozicije sa Mančester Junajtedom, dok je Liverpul posle dva uzastopna remija zabeležio poraz. Redsi za trijumf u ligi ne znaju tačno mesec dana i zauzimaju deveto mesto sa 13 bodova.

Meč sa Vemblija uživo možete pratiti na Sport Klubu.

Final preparations. #COYSpic.twitter.com/vVsPx1vcNi

Goool! Sjajan početak meča za Totenhem. Posle nesmotrene reakcije Dejana Lovrena i kašnjenja golmana Simona Minjolea, Hari Kejn je doveo Spurse u vođstvo u četvrtom minutu.

Goool! Novi kiks Dejana Lovrena. U 12. minutu Hrvat je podleteo pod loptu, što je Kejn je iskoristio, sjajno dodao do Sona, koji je sa desetak metara matirao Minjolea.

pic.twitter.com/jhXHYDCvAm

Domaći tim je nastavio da dominira utakmicom koristivši očajnu predstavu, pre svega, zadnje linije Liverpula. Sjajnu šansu za 3:0 imao je Eriksen, ali je Danac pogodio prečku.

Duelu na "Vembliju" prisustvuje i jedan od najboljih fudbalera u istoriji fudbala Dijego Armando Maradona.

Diego Maradona in the house! #TOTLIVpic.twitter.com/9IJYP8pFgY

Goool! Liverpul smanjuje na 2:1, golom Mohameda Salaha u 24. minutu. Posle osvojene lopte na sredini terena, usledio je sjajan pas Džordana Hendersona, između štopera Totenhema, do brzonogog Egipćanina, koji je slabijom desnom nogom od stative pogodio mrežu.

COME ON BOYS pic.twitter.com/jMSeTk8VY6

Od tog gola, Redsi uspevaju da povežu redove i zaustave nalete Totenhema. U 32. minutu menadžer gostiju Jirgen Klop odlučuje da očajnog Lovrena zameni i ubacuje Aleksa Okslejda-Čemberlejna.

Goool! U 45+3. minutu Totenhem dolazi do novog gola. Posle prekida, Matip je glavom izbacio loptu, ali pravo na nogu Delea Alija, koji sa petnaestak metara sjajnim udarcem savladava Minjolea.

HALF-TIME: A pulsating opening 45 minutes at Wembley sees us take a well-deserved lead at the break. pic.twitter.com/KBwsdRBdYL

Goool! U 56. minutu Hari Kejn postiže novi pogodak i praktično rešava pitanje pobednika. Posle prekida, loše interveniše Simon Minjole, lopta od odbitka dolazi do Kejna, koji rutinski dolazi do osmog gola u Premijer ligi.

Gosti su imali priliku da smanje zaostatak u 67. minutu, Kutinjo je sjajno šutirao, ali je Loris fantastično reagovao i zaustavio udarac.

U nastavku, ritam je u potpunosti opao, Totenhem rutinskom igrom privodi meč kraju, ne dozvolivši Liverpulu da ozbiljnije zapreti. Polupriliku propustio je Salah, ali je njegov udarac iskosa zaustavio Loris.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Iživljavanje po scenariju FCSB! Budesku - tri asistencije na lasersko navođenje! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2017

Igrarije nekadašnjeg pika Crvene zvezde..Klužov kiks na gostovanju Vitorulu fudbaleri FCSB iskoristili su kako bi masakrirali nemoćni Poli i stigli na samo bod zaostatka! Posrnuli rumunski velikan bio je posebno inspirisan protiv ekipe iz rivalskog Temišvara i slavio je rezultatom 7:0 (3:0)...Tri...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.