Ser Aleksu se to nije dešavalo: Van Galovi izgovori...

Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ser Aleksu se to nije dešavalo: Van Galovi izgovori...

Četiri puta u poslednjih sedam utakmica Mančester junajted je odigrao 0:0

Ser Aleksu Fergusonu to se retko dešavalo. U poslednjih 116 njegovih utakmica pred odlazak sa Old Traforda Mančester junajted nije igrao meč bez golova. Sada je situacija sasvim drugačija. U poslednjih sedam utakmica četiri puta remi sa rezultatom 0:0. Ukupno već pet puta u sezoni.  Možda je do krize Vejna Runija. Možda i do toga što su nosioci igre u poznim igračkim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << godinama. A možda i do Luja van Gala?

Navijači su navikli na življi Junajted. Ali Van Gal kao da nije uznemiren. Ili barem na taj način pokušava da zaštiti ekipu i pritisak preuzme na sebe. Skaj Sport se pozabavio temom i prisetio Van Galovih reči posle svih tih "dosadnih" mečeva. Nimalo iznenađujuće - Van Galova obrazloženja bila su uglavnom jednolična.

Posle duela sa Njukaslom 22. avgusta u kojem je Kris Smoling pogodio stativu, a Vejnu Runiju poništen gol Van Gal je rekao: "Mislim da je ova uakmica bila jedna od najboljih otkako sam na klupi. Stvarali smo šanse". Tačno, ali je Njukasl svejedno uspeo da prvi put u uvodnih 12 utakmica Stiva Meklarena na mestu trenera sačuva mrežu netaknutom.

Potom pauza do 25. oktobra i derbija sa gradskim rivalom Mančester Sitijem. Junajted nije pokazao ni ambiciju da krene napred. Prvi put otkako statistička agencija Opta sakuplja rezultate u prvih 45 minuta Crveni đavoli nisu uputili nijedan šut u okvir protivničkog gola: "Svih 90 minuta smo kontrolisali igru protiv tima kakav je Mančester Siti. Ne mogu da se žalim", smireno je odgovorio Holanđanin.

Samo tri dana kasnije taj tim koji je "kontrolisao utakmicu protiv Sitija" je ispao iz Liga kupa. Od drugoligaša Midlzbroga. Na penale. Punih 120 minuta igre nije Junajted uspeo da pogodi u metu, iako je Džesi Lingard uzdrmao okvir gola.

"Kada ne koristiš šanse, a bilo ih je baš, baš lakih za iskoristiti, onda je teško pobediti", pravdao se Van Gal.

Nova tri dana potom Kristal Palas je odoleo. Rutinski reklo bi se. Junajted iz otvorene igre nije ni šutirao u protivnički gol. Van Gal kao po matrici, iako su navijači sa tribina uzvikivali: "Napadaj, napadaj".

"U današnjem fudbalu ne dobijaš mnogo šansi, a mi smo i tako imali prilike da rešimo ovu utakmicu. Tako da ne mogu da se požalim".

Za kraj 0:0 protiv PSV-a na obeležavanju 10. godišnjice od smrti legendarnog Džordža Besta, čuvenog po tome što je uveseljavao publiku. Njegovi naslednici su, međutim, mogli samo da je uspavaju u susretu sa holandskim šampionom.

"Mogli smo da damo barem tri komada", odgovorio je Van Gal.

Kao da je sve u najboljem redu. Kao da navijači već nisu počeli da gube strpljenje...

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.