Počinje Premijer liga, Pepov Siti prvi favorit

Izvor: RTS, 10.Avg.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Premijer liga, Pepov Siti prvi favorit

Utakmicom između Mančester junajteda i Lestera počinje 27. izdanje engleske Premijer lige. Mančester siti važi za prvog favorita da odbrani titulu, dok iz prikrajka vrebaju Totenhem, Liverpul, Junajted i Čelsi. I Srbija će imati svoje predstavnike, pre svega ekipu Fulama predvođenu Slavišom Jokanovićem.
Mančester siti ubedljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je osvojio titulu prošle sezone, a i u novoj važi za glavnog favorita. "Građani" su ostali praktično u nepromenjenom sastavu, dok su doveli Rijada Mareza iz Lestera kao veliko pojačanje.

Slična situacija je i sa Mančester junajtedom, koji je doveo samo Brazilca Freda, pa su ostrvski mediji skeptični kada je u pitanju pokušaj Morinja da dođe do titule.
Kao najveći kandidati Sitiju ustoličili su se Liverpul i Totenhem. "Crveni" su prošle sezone igrali finale Lige šampiona, ali nikako da osvoje titulu u Engleskoj. Bolje reći nikada nisu bili šampioni Premijer lige.
Jirgen Klop ima na okupu odličnu ekipu, pojačanu odličnim veznim igračima Fabinjom i Kejtom, ali i dalje važi za izrazito ofanzivnu ekipu sa "troglavom aždajom" Maneom-Salahom-Firminom.
Totenhem je tkođe minimalno menjao, pa će predvođeni Harijem Kejnom još jednom pokušati da osvoji titulu šampiona, prvu od 1961. godine.
U drugi plan su pali Čelsi i Arsenal, dva londonska kluba koji su tradicionalno među favoritima za osvajanje titule, ali čini se da ove godine sa novim trenerima, Sarijem i Emerijem, neće uspeti ozbiljinije da se umešaju u trku za titulu.
Veliki broj ekipa boriće se za sredinu tabele i mesta koje vode u Ligu Evrope. Everton se značajno pojačao, novajlija Vulverhempton ima prilično solidnu ekipu, dok će oči srpske javnosti biti uprte u Fulam.
Ekipa srpskog menadžera Slaviše Jokanovića i napadača "orlova" Aleksandra Mitrovića sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu. Dovedena su adekvatna pojačanja (Čejmbers, Šurle, Seri, Vijeto), pa ne bi bilo čudno da londonski tim završi u gornjem delu tabele.
Od srpskih igrača nastupiće i Nemanja Matić (Mančester junajted) i Luka Milivojević (Kristal Palas), dok su Lazar Marković i MArko Grujić na izlaznim vratima Liverpula.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lopta se ponovo kotrlja u kolevci fudbala: Počinje Premijer liga!

Izvor: BKTV News, 10.Avg.2018

Večerašnjim susretom Mančester junajteda i Lestera počela nova sezona najjače lige na svetu. Kao i ranijih godina, šest ekipa se nada tituli, ostali izlasku u Evropu i ostanku u društvu najboljih. Očekuje nas pregršt zanimljivih mečeva, spektakularnih golova i fantastičnih odbrana, koje može...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.