POBEDIO ME JE: Ferguson se prisetio Ronaldovog odlaska iz Junajteda, a povratak uporedio sa čuvenim vojskovođom

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021, 00:09

POBEDIO ME JE: Ferguson se prisetio Ronaldovog odlaska iz Junajteda, a povratak uporedio sa čuvenim vojskovođom

Lepe reči fudbalskog oca Portugalca

Legendarni menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson govorio je o tome šta povratak Kristijana Ronalda u slavni tim podrazimeva, uporedivši ga sa poznatom istorijskom ličnošću, kao i o Ronaldovim danima tokom prvog boravka u Mančesteru.

U prvom mandatu Portugalca na „Old Trafordu“ (od 2003. do 2009. godine) menadžer „Crvenih đavola“ bio je upravo Ser Aleks.

- Fantastično je što se on vratio. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Videli ste ga posle trijumfa – delovao je kao Gaj Julije Cezar koji se vraća u Rim posle vojne pobede. ’Dođoh, videh, pobedih.’ Mislim da je na stadionu u danu njegovog drugog debija za Junajted moglo da bude milion ljudi. Mnogi su ostali napolju. Kada je došao u Junajted kao klinac, morao je mnogo da uči, a sada je drugačije. Kada je bio mlad mnogi su govorili da voli da simulira prekršaje, ali on je bio veoma mršav i zaista je bio potreban blag kontakt da bi izgubio ravnotežu jer je napadao neverovatnom brzinom. Znam koliko se žrtvovao da bi napredovao. Sećam se jednom prilikom kada sam ga pozvao u svoju kancelariju posle treninga, padala je kiša pred duel sa Arsenalom i znao sam da će on ostati da radi dodatno. Rekao sam mu da ne trenira jer je klizavo i može da se povredi. Seo sam u fotelju, pogledao kroz prozor, a on je bio na trim-stazi. Šta sam mogao da mu kažem? Pobedio me je - ispričao je Ser Aleks Ferguson.

On se prisetio i transfera Portugalca u redove Galaktikosa.

- Kada je odlazio nisam mogao ništa da mu kažem – znao sam da je sanjao da zaigra za Real Madrid otkad je bio mali dečak na Madeiri. Bio sam svestan da će postati ovo što je postao. Mislim da smo na dobar način obavili tu transakciju, a imali smo dovoljno vremena da nađemo zamenu – Antonija Valensiju - izjavio je 79-godišnji penzionisani trener, koji je vodio Junajted od 1986. do 2013. godine.

Mančester Junajted naredni meč igra u sredu od 21 čas na domaćem terenu u grupnoj fazi Lige šampoina protiv Viljareala.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Katrina Maria navijačica Mančester Junajteda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.