PL: Siti minimalcem prebacio pritisak na Klopa, Junajted slavi Lukakua! (video)

Izvor: Sportske.net, 02.Mar.2019, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PL: Siti minimalcem prebacio pritisak na Klopa, Junajted slavi Lukakua! (video)

U okviru 29. kola Premijer lige, u terminu od 16h odigrano je pet mečeva.

Fudbaleri Mančester sitija novim minimalcem nastavili su borbi za titulu u Premijer ligi, ovoga puta bili su bolji od Bornmuta na "Vitalitiju" sa 0:1 (0:0).

Domaći fudbaleri su bili skoncentrisani na odbranu, dobro su zaustavljali napade "Građana", koji su u prvom delu imali samo jednu poštenu priliku, kada je De Brujne u 19. minutu iz dobre pozicije tukao tik pored desne stative. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Veliki peh za Siti dogodio se u finišu prvog dela, upravo je De Brujne morao da napustio igru zbog povrede, a zamenio ga je Rijad Marez, za kojeg se ispostavilo da je bio junak.

Otišlo se na odmor bez golova, da bi nakon 10 minuta igre u nastavku "Građani" poveli.

Strelac upravo rezervista Marez, nakon lepe akcije i pasa Davida Silve pogodio je bliži ugao sa desne strane za 1:0.

Nastavio je Siti da preti, želeli su da overe pobedu, blizu gola je u 65. minutu bio Streling, ali je Boruc sjajno intervenisao.

Nekih 12 minuta kasnije, ponovo duel Sterlinga i Boruca i ponovo iskusni Poljak izlazi kao pobednik.

U 82. minutu je veliku priliku imao i Kun Aguero, lukavo je pokušao, ali je pogodio prečku.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Siti ponovo na čelu, čekaju ishod derbija Mersisajda, koji je na programu sutra.

Mančester junajted je golom u samom finišu susreta uspeo da dođe do celog plena protiv Sautemptona, slavili su Solskjerovi puleni sa 3:2 (0:1).

Igrao se 26. minut kada su gosti poveli i to na sjajan način. Desni bek Valeri je dobio loptu na oko 30ak metara od gola "Đavola", napravio je par koraka i namestio se na udarac, sjajno je raspalio po lopti i pocepao mrežu iza Davida De Hee.

Uspeli su "Sveci" da se odbrane do poluvremena, ali su kapitulirali nakon samo osam minuta igre u nastavku.

Još jedan fantastičan pogodak, Andreas Pereira se namestio na udarac na preko 20 metara od gola rivala, sjajno je raspalio po lopti i efektno zatresao mrežu iza leđa Gana.

Samo šest minuta kasnije, potpuni preokret, Pereira u poslednji čas šalje loptu ka Lukakuu, ovaj uspeva da izbegne ofsajd, namesti se na desnu nogu i loptu pošalje u mrežu Sotona za 2:1 u korist Junajteda.

Revija sjajnih golova nastavila se u 75. minutu, kada je Sautempton poravnao rezultat, Džejms Vard-Praus je sjajno izveo slobodnjak sa oko 20 metara od gola Davida De Hee, Španac je bio nemoćan.

A onda, 89. minut, Junajted je došao do nove prednosti, drugi gol na utakmici i četvrti u poslednja dva susreta postigao je Romelu Lukaku.

U četvrtom minutu nadoknade idealna prilika za Pogbu da otkloni sve sumnje, "Đavoli" su dobili penal, Francuz je preuzeo odgovornost, ali je Gan uspeo da odbrani njegov udarac.

Na kraju je ostalo 3:2, važan trijumf Junajteda, koji je sada četvrti na tabeli.

Kristal Palas je upisao važan trijumf protiv Barnlija, slavili su na "Turf Muru" sa 1:3 (0:1).

"Orlovi" su do prednosti došli zahvaljujući defanzivcu "Kleretsa" Filu Bardsliju, koji je postigao autogol.

Sa 0:1 se otišlo na odmor, da bi gosti iz Londona duplirali prednost posle samo tri minuta igre u nastavku, strelac Miši Batšuaji.

Milivojević je ponovo nosio kapitensku traku Palasa, a u 65. minutu zaradio je žuti karton.

Sve je postalo jasno u 76. minutu, kada je Vilfrid Zaha pogodio mrežu Barnlija za 0:3.

Gol utehe za domaćina postigao je Ešli Barns u poslednjem minutu regularnog dela.

Brajton je kod kuće bio bolji od Hadersfilda sa 1:0 (0:0).

Nije bilo preterano interesantnog sadržaja u prvom poluvremenu, pa su i golovi izostali, da bi "Galebovi" u nastavku pojačali ritam.

Prežaljeni "Terijeri" izdržali su do 78. minuta, kada je Florin Andone doneo tri vredna boda ekipi Brajtona, na asistenciju Nokera.

Vulvsi su rutinski slavili protiv Kardifa, bilo je 2:0 (2:0) na "Molinuu".

Poveli su u 16. minutu "Vukovi" preko Dioga Žite, da bi samo dva minuta kasnije Portugalac asistirao najboljem strelcu Raulu Himenezu, koji je duplirao prednost domaćina.

Blickrig ekipe Nuna Espirita Santa bio je sve vredno pomena na ovom susretu, Vulverhempton je zadržao dva gola prednosti do kraja i upisao novu pobedu.

Bornmut - Mančester siti 0:1

Brajton - Hadersfild 1:0

Barnli - Kristal Palas 1:3

Mančester junajted - Sautempton 3:2

Vulverhempton - Kardif 2:0


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gvardiola može da odahne (foto)

Izvor: Sportske.net, 02.Mar.2019

Dobre vesti za "Građane"...Fudbaleri Mančester sitija slavili su u 29. kolu Premijer lige na gostovanju ekipi Bornmuta sa 1:0, iako su imali 23 šuta ka golu "Trešnjica", dok ekipa Edija Haua nije uputila nijedna ka golu aktuelnih šampiona...Pobeda se piše, "Građani" su opet na čelu tabele, ali...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.