Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2020, 16:13

Ole odustao od preskupih Sanča i Griliša i pikira 55.000.000 evra jeftinijeg Barnsa

Junajted se sprema za zimski prelazni rok

Verovatno nema navijača Mančester junatjeda koji nije zamerio Edu Vudvordu na prelaznom roku koji je bio suprotno najavama, zbog čega je prvi operativac Đavola proglašen nesposobnim da zatvori velike i važne poslove bez preplaćivanja igrača. Mesecima se tabala staza za transfer Džejdona Sanča astronomskih razmera, a kada je ceo posao propao kratko je fokus bio na kapitenu Aston Vile Džeku Grilišu, da bi se na kraju odustalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od kupovine ofanzivnih vezista i okrenulo nekim drugim rešenjima.

Početak nove sezone ipak je pokazao da Junajtedu mnogo fali napadačke raznovrsnosti, zbog čega se klub sprema da ove zime ponovo izađe na tržište i pojača se upravo na ovom delu terena. Na razočaranje pristalica Junajteda to neće biti ni Džejdon Sančo, ni trenutno prvi pik Mančester Sitija Džek Griliš, već Harvi Barns. Pošto je Junajted letos potrošio blizu 100.000.000 evra za pojačanja, u klupskoj kasi nije ostalo previše novca za razbacivanje, pogotovo u vreme globalne ekonomske krize zbog pandemije virusa korona. Neće se ići na devetocifrene transfere, ali će Vudvord pokušati da ispuni želju Olea Gunara Solskjera i dovede vezistu Lestera.

Razlog je vrlo jednostavan - njegovo obeštećenje bilo bi upola manje od onoga što bi Junajted morao da plati za Sanča (120.000.000 evra) i Griliša (110.000.000 evra), a ocenjen je kao neko ko može da ispuni ono što se u perspektivi traži i ima veliki prostor za dalji napredak. Osim toga, Barns je izuzetno mlad i pre dva meseca debitovao je za englesku reprezentaciju, što je samo potvrda dobrih igara u dresu Lestera ove sezone. Dosad je za manje od 1000 minuta na terenu postigao pet i namestio još jedan gol, prošle sezone je imao sedam pogodaka i devet asistencija. Ove jeseni pokrivao je pozicije na levom boku, u centralnom i ofanzivnom veznom redu, pa čak je jednu utakmicu igrao i kao lažna "devetka".

"Još u aprilu sam rekao da ćemo raditi na dodatnom jačanju redova, ali ćemo ujedno biti i finansijski odgovorni u vreme pandemije. Od leta 2019. potrošili smo gotovo 200.000.000 evra neto na pojačanja, što je najviše od svih klubova u Evropi za isti vremenski period", izjavio je nedavno Ed Vudvord.

Barns je ekspresno postao jedan od ključnih igrača Lisica otkako je opozvan s pozajmice u VBA u januaru prošle godine. Njegov napredak je očigledan, a Brendan Rodžers je prošlog meseca izjavio da će njegov pulen biti jedan od sigurnih putnika za EURO naredne godine, ako njegova forma bude ostala nepromenjena.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.