Izvor: MozzartSport.com, 11.Jul.2020, 13:04

Murinjo najavio trofeje: Biće ih za tri godine

„Koliko je vremena trebalo Klopu“, u svom stilu će trener Totenhema

Vreme. Kadgod nekom timu ne ide, treneri posegnu za tim faktorom u nameri da objasne kako im baš on nedostaje da stvore ekipu prema zamislima. I najčešće su u pravu. Primera radi: Ole Gunar Solskjer tek u završnici ove sezone daje navijačima Mančester junajteda za pravo da veruju u bolje sutra, a proteklo je godinu i po >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kako je došao na Old Traford, Maurisiju Poketinu je trebalo pet godina da bi uzdigao Totenhem do statusa viceprvaka Evrope (doduše, bez pehara u istom periodu), Jirgen Klop je tek posle četiri sezone sa Liverpulom osvojio Ligu šampiona, a u petoj i Premijer ligu.

Na te činjenice ukazuje Žoze Murinjo, pošto je na Vajt Hart Lejn stigao prošlog novembra i zahteva strpljenje jednako onom koje su imale njegove kolege pre nego što su pomakle timove iz proseka. Zato je siguran da će ponovo grliti pehare i da će to uraditi upravo sa klubom iz Londona, za koji je vezan ugovorom do leta 2023.

Koliko je trebalo Jirgenu i Liverpulu? Četiri godine, četiri sezone. Kupio je najboljeg golmana na svetu i najboljeg odbrambenog igrača... Fokusiran sam na trogodišnji ugovor. Verujem da ćemo u tom periodu osvojiti trofeje“, istakao je Murinjo.

Doduše, na izgled tima za takmičarsku 2020/21 značajan uticaj bi mogao da ima rasplet u završnici Premijer lige. Pevci svakako ne mogu do Lige šampiona, visi im i plasman u Ligu Evrope, te je dilema koga u takvim okolnostima mogu da angažuju. Izvesno je samo da neće biti trošadžije i da Posebno nema u planu da iskešira više od 100.000.000 evra koliko je predsednik Dani Levi dao za pojačanje minulog leta.

Radim za klub. Neprestno govorim kako su mi ambicije uvek iste, ali sam u fazi kad manje gledam sebe i svoj, a više učinak kluba. Optimista sam, siguran sam da ćemo napraviti određene promene u ekipi, ali za to nam neće biti potrebno mnogo novca, kao prošlog leta“.

Ova sezona je maltene za zaborav. U njenom finišu ništa ne polazi za nogom, mada bi atmosferu u timu mogao da popravi eventualni tirjumf nad zahuktalim Arsenalom, u nedelju od 17.30.

Ova sezona je bila veoma čudna. Teško je pričati o ciljevima. Ostala su nam još četiri meča do kraja, borićemo se za 12 bodova i najbolju moguću poziciji. Znamo i da derbi znači mnogo navijačima“, dodao je Murinjo.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.