Mojes kreće u misiju spašavanja Čekićara - Ništa od velikog povratka, Škot bi da pojača sve linije! (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Jan.2020, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mojes kreće u misiju spašavanja "Čekićara" - Ništa od velikog povratka, Škot bi da pojača sve linije! (video)

Veliki broj igrača nalazi se na listi želja trenera Vest Hema.

Manuel Pelegrini je pokušao da stvori jednu napadački orijentisanu ekipu, nije uspeo da ostvari rezultat, zbog straha od ispadanja uprava mu je uručila otkaz, na njegovo mesto je postavljen Dejvid Mojes, koji ih je jednom već spasao od odlaska u niži rang.

Bivši trener Evertona i Mančester junajteda nije imao puno sreće od odlaska sa "Gudisona", nije se snašao na "Old Trafordu", gde je odabran >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << za naslednika Ser Aleks Fergusona, lutao je potom i po Španiji, radio kao analitičar, povremeno dobijao šansu da se vrati trenerskom poslu.

Ako uspe da sačuva "Čekićare" još jednom u eliti, jasno je da će dobiti šansu i naredne sezone, a da bi ispunio svoj primarni cilje, svestan je i da su mu neophodna pojačanja.

"Čekićari" su sinoć doživeli težak poraz na "King Paueru" od Lestera (1:4), do kraja prelaznog roka ostalo je oko nedelju dana, a uprava Vest Hema je dosad dovela samo golmana Darena Rendolfa.

Pisalo se da bi u redove ove londonske ekipe mogao da se vrati Dimitri Paje, ali "Skaj" je danas preneo da uprava Vest Hema nije zainteresovana za tu opciju.

Mojes želi i jednog centralnog veznog fudbalera, fizički dominantnog, izbor je pao na dva imena.

Prva želja je, čini se, snažni vezista Nanta Abdulaj Ture.

"Čekićari" su ponudili pozajmicu sa opcijom otkupa, ali Nant traži 15 miliona evra, videćemo da li će se dve strane dogovoriti.



Alternativa je Stiven N'Zonzi, fudbaler Rome na pozajmici u Galatasaraju, nije se francuski fudbaler snašao u Istanbulu, daleko je od forme koja ga je 2018. godine odvela u reprezentaciju, sa kojom se na Mundijalu popeo na krov sveta.

Ipak, on ima iskustvo igranja u Engleskoj, branio je boje Blekburna i Stouka, ako bi Mojes uspeo da izvuče najbolje iz njega, mogao bi da bude odlično pojačanje, a nije isključeno da dovedu i obojicu.

Što se tiče odbrane, škotski stručnjak je zainteresovan za jednog centralnog defanzivca i jednog desnog beka.

U pitanju su štoper Glazgov Rendžersa Konor Goldson i desni bek River Plate Gonzalo Montijel.

Goldson je pre 18 meseci napustio Brajton i pojačao ekipu iz Glazgova, procvetao je kod Džerarda i mogao bi da dobije priliku u Premijer ligi, ali je navodno veća verovatnoća da će "Čekićare" pojačati tek na leto, kako se Rendžers aktivno bori sa Seltikom za titulu.

Što se tiče odličnog Argentinca Montijela, ponudili su Riveru pozajmicu sa pravom otkupa, ukoliko bi zadovoljio Vest Hem bi ga na leto platio 10 miliona evra.

Ipak, u timu iz Buenos Ajresa ne žele da se rastanu sa jednim od bitnijih igrača u sistemu Marsela Galjarda. Jedina šansa Vest Hema je da plati njegovu otpusnu klauzulu od 25 miliona evra.



Nije to sve, želi Mojes da pojača i napad, a mete su Ademola Lukman iz RB Lajpciga i Rajan Frejzer iz Bornmuta.

Lukman ne igra u Nemačkoj, trenutni lider Bundeslige ne želi da ga pozajmi, pa bi "Čekićari" morali da ga otkupe već sada od "Bikova", videćemo da li će se odlučiti za takav potez.

Frejzeru ugovor sa "Trešnjicama" ističe na kraju sezone, utisak je da ga neće produžiti, za njegove usluge su interesovanje pokazali i Arsenal i Liverpul, Vest Hem je ozbiljan, ali je navodno plan da ga dovedu narednog leta kao slobodnog igrača.

Pojačanja su im već prekopotrebna, videćemo da li mogu da se dogovore sa Bornmutom, sa kojim će se boriti do kraja sezone za opstanak u eliti.

Pred Dejvidom Mojesom je težak zadatak, promenio je stvari iz korena, biće potrebno vreme da se ekipa uigra. Ipak, vremena nema puno, Vest Hem je prvi iznad crte sa 23 boda, koliko imaju i Bornmut i Votford.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Suze emotivnog Ćićarita, odlazi u Ameriku, nije ispunio "evropski san"! (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Jan.2020

Meksikanac nakon 10 godina napušta "Stari kontinent"...Karijeru je počeo u rodnoj Gvadalahari, igrao je četiri godine u domovini, pre nego što ga je spazio Ser Aleks Ferguson...Doveo ga je legendarni Škot u Mančester junajted, gde je strašno dobro obavljao ulogu "džokera"...Ipak, hteo je više,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.