Kolo u senci derbija na Stamfordu, lak posao za Siti i Liverpul (NAJAVA)

Izvor: Sportske.net, 20.Okt.2018, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolo u senci derbija na Stamfordu, "lak" posao za Siti i Liverpul (NAJAVA)

Sari juri Murinjov skalp, hoće li Fulam začarati mrežu protiv velikog prošlosezonskog rivala?

Da se poslužimo rečima engleskih kolega: reprezentativna pauza je gotova, tako da u centar pažnje ponovo može da se vrati – Žoze Murinjo. Šalimo se, naravno, ali činjenica je da deveto kolo Premijer lige počinje velikim derbijem Čelsija i Mančester junajteda.

"Đavoli" su pre pauze uspeli da preokrenu 0:2 u pobedu od 3:2 nad Njukaslom, nakon čega je Portugalac >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << imao ispad pred kamerama zbog čega je FA digla optužbu za nedolično ponašanje protiv njega.

Nakon puta u Podgoricu na utakmicu Crne Gore i Srbije, Murinjo se vratio da sprema utakmicu protiv kluba u kome je napravio ime i stekao slavu, odnosno, u prvom klubu u kome je radio posle Portugala.

Situacija je teška za Junajted, koji je na osmom mestu, sa negativnom gol razlikom i brojem bodova koji je bliži 15. Vest Hemu, nego vodećoj trojci. Osim toga, tim ima unutrašnje probleme o kojima smo mnogo pisali, a i Murinjo je tri puta igrao na Stamford bridžu kao trener Junajteda i sva tri puta je gubio. Štaviše, Junajted nije tamo slavio šest godina u svim takmičenjima.

Sa druge strane, Čelsi je jedan od tri neporažena tima u ligi ove sezone, uz Mančester siti i Liverpul, ima šest pobeda i dva remija do sada. Osim rezultata, "plavci" imaju i igru, pa još lepu za oko, zatim atmosferu i domaći teren, dok je najbolji igrač tima Eden Azar u fantastičnoj formi, pa je još rekao da bi mogao u Čelsiju da igra do kraja karijere.

Dakle, tim iz Londona u sjajnoj atmosferi dočekuje Junajted koji je opterećen podelama i svađama i za koji je legenda tima Pol Skols rekao da je klub kome se sad, pod Murinjom svi smeju.

Ipak, "Sarizmo" još nije doneo nijedan trofej, a Murinjo itekako ima čime da se pohvali, tako da ne bismo još otpisivali Junajted.

Ostatak kola je daleko manje glamurozan od velikog derbija. Šampion Mančester siti dočekuje Barnli, a Liverpul ide u goste Hadersfildu i sve sem pobede favorita bi predstavljalo senzaciju. Mada, treba napomenuti da se Barnli trgnuo, ali i da je u poslednje četiri sezone pobeđivao aktuelne šampione. Samo kažemo, što bi rekli mladi.

Bornmut dočekuje Sautempton u derbiju juga Engleske sa 11 bodova više od svog rivala. "Trešnjice" su u prošlom kolu u gostima pobedile Votford 4:0 i sada prilično osokoljeni dočekuju "svece", koji su dosada osvojili samo pet bodova.

Fulam naših Slaviše Jokanovića i Aleksandra Mitrovića ide u goste Kardifu, timu sa kojim se prošle sezone u Čempionšipu borio za direktnu promociju, dok se sada muče u premijeršipu. Kardif je poslednji na tabeli sa samo dva boda, oba osvojena protiv kolega "davljenika", Hadersfilda i Njukasla.

Fulam, sa druge strane, ima jednu pobedu i raspucalog Mitra, koji je dao dva gola za Srbiju protiv Crne Gore tokom pauze i potvrdio formu, tako da bi tim iz Londona bio favorit kada mu odbrana ne bi bila tako katastrofalna. No, Jokan je najavio da se radilo na tome, tako da je možda došlo vreme za prvu pobedu Fulama u gostima ove sezone.

Njukasl i Brajton takođe igraju derbi začelja, dok će Totenhem pokušati da nastavi seriju pobeda protiv gradskog rivala Vest Hema, koji je u poslednjoj domaćoj utakmici pobedio Mančester junajted. A sad će biti jači i za Marka Arnautovića.

Vulfsi dočekuju Votford i to bi moglo da bude zanimljivo. "Vukovi" i dalje imaju samo jedan poraz, dok je Votford počeo da posrće jer nema pobedu četiri utakmice posle sjajnog starta, tako da ćemo videti kako će se ovo odvijati.

Everton je vezao dve pobede, a u nedelju protiv Kristal palasa ima šansu da zabeleži i treću, prvi put posle 20 meseci. Palas je pri dnu, muči se s rezultatima, ali je obe ovosezonske pobede ostvario na strani.

Kolo zatvaraju Arsenal i Lester u ponedeljak. "Tobdžije" su tim koji je u najboljoj formi u Engleskoj trenutno, pošto su u seriji od devet pobeda u svim takmičenjima i samo su dva boda udaljeni od vrha.

Lester ima dve pobede u poslednjih pet utakmica i stvarno nijedan tim u Engleskoj nije pravio toliko iznenađenja kao "lisice" poslednjih godina, ali gubili su na poslednjih sedam gostovanja Arsenalu, koji je ionako bolji tim.

Parovi devetog kola:

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Čelsi - Mančester junajted (13.30)

Bornmut - Sautempton

Kardif - Fulam

Mančester siti - Barnli

Njukasl - Brajton

Vest Hem - Totenhem

Vulverhempton - Votford

Hadersfild - Liverpul (18.30)

Nedelja:

Everton - Kristal palas (17.00)

Ponedeljak:

Arsenal - Lester

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

MURINJO U EPICENTRU SKANDALA NA DERBIJU PREMIJER LIGE: Trener Mančester junajteda jurio da bije provokatora iz Čelsija! Pogledajte (VIDEO)

Izvor: Kurir, 20.Okt.2018

Trener Mančeseter junajteda Žoze Murinjo bio je vinovnik još jednog skandala u Premijer ligi.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.