Izvor: RTS, 30.Nov.2020, 09:39

Kavaniju preti suspenzija zbog rasizma

Urugvajcu Edisonu Kavaniju, koji je u nedelju doneo pobedu Mančester junajtedu nad Sautemptonom, preti suspenzija zbog rasističke objave na društvenim mrežama jer se jednom navijaču zahvalio na čestitkama sa „Hvala, crnjo“.
Edison Kavani je sa dva gola i asistencijom bio najzaslužniji za rezultatski preokret i pobedu Mančester sitija od 3:2 posle vođstva Sautemptona od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2:0, ali je sve to palo u drugi plan posle njegovog nepromišljenog gesta na društvenim mrežama posle meča.

Odgovarajući na brojnim čestitkama, Kavani je jednom od navijača zahvalio sa „Hvala, crnjo“ (Gracias negrito), što je izazvalo burne reakcije zbog rasističkog prizvuka objave.
Kavani je ubrzo obrisao objavu, ali to nije mnogo pomoglo, jer je ona mnoge podsetila na incident i svađu Luisa Suareza i Patrisa Evre, pre deset godina, kada je napadač Liverpula rasistički provocirao fudbalera Junajteda.
Taj incident je izazvao burne reakcije javnosti, a Suarez je tada dobio kaznu od 40.000 funti i osam mečeva suspenzije.
Tek će se videti kako će u ovom incidentu proći Edison Kavani, ali je svakako na ogromnom gubitku, jer umesto da se priča o njegovim golovima i odličnoj igri, svojom nepromišljenošću je to bacio u drugi plan.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.