Juve skinuo Ramzija, vise De Hea, Marsijal, Žiru...

Izvor: Mondo, 10.Jan.2019, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juve "skinuo" Ramzija, "vise" De Hea, Marsijal, Žiru...

"Pola" Mančester junajteda i još nekoliko zvučnih fudbalera iz najjačih evropskih klubova i dalje "vise" na čiviluku, čekajući ko će ih "skinuti" i vezati dugoročnim ugovorom.

U veznom redu Juventusa naredne sezone igraće dvojica fudbalera iz Premijer lige za koje je šampion Italije platio ukupno nula evra obeštećenja.

Posle Emrea Džana iz Liverpula, kao slobodan agent za torinski klub >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << potpisao je i Aron Ramzi iz Arsenala, s tim da će dolazak Velšanina u Seriju A biti realizovan na kraju sezone, kada mu i formalno istekne ugovor sa "tobdžijama".

Monako je ove zime "skinuo" Seska Fabregasa iz Čelsija sa liste fudbalera kojima ističe ugovor u junu 2019, pa su uveliko slobodni u izboru nove sredine, dok je Barselona "maznula" Adrijena Ravioa iz Pari sen Žermena.

Foto: Laurence Griffiths/Getty Images/Guliver

Na listi igrača koji u junu imaju pravo da promene klub, a prelazak ugovore već sada, nalaze se još David de Hea (28), Antoni Marsijal (23), Ander Erera (29), Jasin Brahimi (28), Dijego Godin (32), David Luiz (31), Huan Mata (30), Mario Baloteli (28), Musa Dembele (31), Olivije Žiru (32), Dani Velbek (28), Danijel Staridž (29), Ektor Erera (28), Antonio Valensija (33), Endi Kerol (30), Aleksandar Kokorin (27), Vensan Kompani (33), Gari Kejhil (32), Mateo Darmijan (28), Naćo Monreal (32), Ešli Jang (33), Alberto Moreno (26), Džejms Milner (33), Alan Džagoev (26), Munir El Hadadi (23)...

Ramzijev potpis stigao je na polovini sezone pred koju je Juventus potrošio rekordnih 257 miliona evra na pojačanja, od čega je gotovo polovina otišla na račun Real Madrida prilikom "blokbaster" transfera Kristijana Ronalda, plaćenog 117 miliona. "Bjankoneri" su Valensiji i Bajernu platili 40 miliona za Žoao Kansela i Daglasa Koštu, dok je Milanu plaćeno 35 miliona za "otkup" Leonarda Bonućija.

U isto vreme, Juventus je na prodaji velikog broja igrača iz drugog plana i ponekog prvotimca ostvario i prihod od 99,5 miliona evra.

Arsenal, međutim, neće zaraditi na odlasku veziste čija je decenija u klubu bila ispunjena i "smrtonosnim" golovima i sjajnim partijama, ali i brojnim povredama.

Ramzi je u decembru napunio 28 godina, a u narednih pet sezona zaradiće preko 40 miliona evra kao fudbaler sedmostrukog šampiona Italije.

Jaču platu u Torinu imaće samo Ronaldo, ali ne i Košta, odnosno Paulo Dibala.

Direktor kluba, Fabio Paratići i trener Maks Alegri dugo su insistirali na dovođenju Ramzija, koji će se za mesto u sredini terena boriti sa Džanom, Miralemom Pjanićem, Blezom Matuidijem, Samijem Kedirom, Rodrigom Betankurom…

Ramzija je 2008. za 4,8 miliona funti doveo bivši menadžer "tobdžija", Arsen Venger. Do danas odigrao je 252 utakmice u Premijer lige i postigao 52 gola. Osvojio je tri FA kupa, kojima je direktno doprineo golovima u finalnim mečevima 2014. i 2017. godine.

Vengerov naslednik, Unai Emeri, insistirao je od top menadžmenta da ubedi Ramzija u ostanak na "Emirejtsu" i produžetak saradnje s njim, verujući da je pored Mesuta Ozila ima sve kvalitete potrebne za stil igre koji želi da nametne, ali se reprezentativac Velsa odlučio za novi izazov u inostranstvu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.