Junajted se muči na terenu, ali kasa je sve punija

Izvor: B92, 10.Okt.2018, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted se muči na terenu, ali kasa je sve punija

Engleski velikan Mančester junajted sa 269 miliona evra nalazi se na prvom mestu fudbalskih klubova na osnovu zarade od sponzorskih ugovora na godišnjem nivou.

Klub sa "Old Traforda" ima čak 68 komercijalnih ugovora, a odmah iza je Barselona koja godišnje zaradi 261 miliona i oni su jedini sa preko 200 miliona, pokazala je analiza kompanije "CSM Sport & Entertainment".

Dalje slede minhenski Bajern, Real Madrid, potom četiri engleska kluba – Čelsi, Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << siti, Arsenal i Liverpul, a top 10 zaokružuju Pari Sen Žermen i Juventus.

Gledajući lige, nije iznenađenje da je na čelu liste engleska Premijer liga čiji klubovi samo na osnovu sponzora prihoduju 1,2 milijarde evra, druga je nemačka Bundesliga sa dosta manje – 734,7 miliona, a iza su španska Primera (678,5 miliona) i italijanska Serija A (439,3 miliona).
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.