Junajted potvrdio: Stiglo drugo najskuplje pojačanje u istoriji kluba

Izvor: B92, 30.Avg.2022, 15:05

Junajted potvrdio: Stiglo drugo najskuplje pojačanje u istoriji kluba

Mančester junajted potvrdio je transfer Brazilca Entonija Santoša iz holandskog Ajaksa.

Transfer je vredan 100 miliona evra što je drugi najveći stransfer u istoriji Junajteda i četvrti najveći transfer u istoriji Premijer lige.

Entoni ima 22 godine, a postigao je 24 gola uz 22 asistencije na 82 meča za Ajaks.

U Amsterdam je stigao 2020. iz brazilskog Sao Paula i protekle dve godine radio sa novim menadžerom Junajteda Erikom ten Hagom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ajaks je u Ligi šampion postigao sedam golova na 11 utakmica, a jesenas je debitovao za reprezentaciju Brazila za koju je dao dva gola na devet nastupa.

Entoni neće moći da nastupi za Junajted u sledećem meču Premijer lige, protiv Lestera u četvrtak, jer prvo mora da dobije radnu dozvolu Velike Britanije.

Prelazni rok u Engleskoj se završava 1. septembra u ponoć, a glavno pitanje u vezi sa Junajtedom sada je da li će Kristijano Ronaldo ostati na Old Trafordu.

Najveći transfer u istoriji Junajteda ostaje povratak Pola Pogbe iz Juventusa za 105 miliona evra 2016.

U istoriji PL su napravljena samo dva veća transfera – Čelsi je 2021. platio Interu 113 miliona za povratak Romelua Lukakua, dok je Mančester siti istog leta kupio Džeka Griliša od Aston Vile za rekordnih 117,5 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.