Gvardiola sledi Olea – neće pustiti igrače u crvene zone

Izvor: B92, 05.Mar.2021, 20:16

Gvardiola sledi Olea – neće pustiti igrače u "crvene zone"

Mančester siti i Mančester junajted u nedelju od 17.30 igraju derbi meč u Premijer ligi.

Posle najava Olea Gunara Solskjera, menadžera Mančester junajteda, da pojedinim igračima neće dozvoliti da igraju kvalifikacione mečeve u zemljama koje su u "crvenoj zoni" rizika od koronavirusa, slično tvrdi i Pep Gvardiola.

Menadžer lidera Premijer lige, Mančester sitija, isnistira na tome da igrači Sitija neće putovati ako budu morali da idu u rizične zemlje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Siti će o tome razgovarati sa igračima posle nedeljne utakmice sa komšijama sa "Old Traforda".

Problem je što bi igrači posle tih mečeva za reprezentacije morali po pravilima da ostanu deset dana u karantinu.

"Nema smisla da putuju. Radimo ovde naporno osam meseci i onda važni igrači ne mogu da nam igraju deset dana. Neće leteti! Ako budu mogli da idu i da nam se smesta posle toga priključe, onda je u redu. Ipak, mnogo vremena i novca trošimo na našu sezonu. Znamo da im je važno i želimo da ih pustimo, ja nikad ne kažem da ne idu, ali neće imati smisla ako posle toga ne budu mogli da igraju deset dana. Morali bismo u Premijer ligi i Ligi šampiona da igramo bez njih", napominje Gvardiola.

Čini se da je deo problema rešen time što je Portugal svoj meč sa Azerbejdanom prebacio da se igra u Torinu, pa bi Bernardo Silva, Žoao Kanselo i Ruben Dijaš mogli ipak da odu na reprezentativne obaveze.

Problem su Gabrijel Žezus i Ederson koji igraju za Brazil, koji se sastaje sa Argentinom i Kolumbijom i ključnim mečevima kvalifikacija.

"UEFA i FIFA moraju nešto posebno da učine. Sledimo protokole osam meseci, u balonu smo, nema restorana, testiramo se. Onda damo igrače reprezentacijama i posle oni ne mogu da igraju za nas za tri ili četiri dana. Mislim da će UEFA to razumeti, pričaćemo o tome sledeće nedelje".

Kada je reč o derbiju sa Junajtedom, on kaže da jedva čeka meč.

"Ljudi, u pitanju je Mančester junajted. Oni su top klasa, privilegija je igrati sa njima. Jaki su u svim linijama. Odluka o načinu igre zavisi od trenutka. Respekt je uvek tu. Prvi put kad sam igrao na Old Trafordu kao igrač, poštovao sam Junajted. Uplašen nije prava reč kako pristupam protivniku. Pripremam se stopostotno za to kako da pobedim. Impresioniran sam kako su igrali na Stamford bridžu, koliko su hrabri u mnogim aspektima. Prihvatamo izazov", rekao je Gvardiola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.