Gigs otkrio koja četvorica igrača nikada nisu osetila Fergijev fen

Izvor: RTS, 10.Maj.2020, 21:00

Gigs otkrio koja četvorica igrača nikada nisu osetila Fergijev "fen"

Legendarni Rajan Gigs je otkrio na koga je bio slab Ser Aleks Ferguson.
Mnogi igrači su prepričavali kako izgleda nadaleko čuven Fergijev "fen" - kada toliko viče na igrača i unese mu se u lice.

Međutim, ima i onih koji to nikada nisu iskusili, što je sada otkrio Rajan Gigs. A ko će bolje to znati od njega, koji je u Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << junajtedu proveo čitavu karijeru.
"Samo četvorica igrača nisu osetila fen. Erik Kantona, Brajan Robson, Roj Kin i Kristijano Ronaldo. Oni su na svoj način dobijali utakmice", rekao je Gigs za Bein Sports.
"Oni su sjajno odrađivali posao, pa nikada nije bilo potrebe da ih kritikuje. Istina, bilo je utakmica kada Erik nije doprinosio - nije davao golove, nije trčao kao Tevez ili Runi, nije imao uticaj na igru... Sedeli smo u svlačionici i mislili da će Ferguson na njega da se obruši, jer ništa nije uradio", objasnio je Gigs.
Ipak, od fena nema ništa, ali bi Kantona na sledećem meču zablistao. 
"Već u narednom meču - momenat magije, gol za pobedu. Imao je velike igrače, ali je umeo sa svakim na drugačiji način", rekao je Gigs.
Da je Kantona bio Fergusonov ljubimac, govori i Li Šarp, nekadašnji igrač Junajteda. 
Kristal Palas i Mančester junajted su odigrali nerešeno 1:1, u onom čuvenom meču 1995. godine, kada je Kantona skočio na tribine i šutnuo navijača.

Dobio je crveni karton (posle je suspendovan na devet meseci). 
Na kraju meča, Ferguson je besneo u svlačionici, bacao šoljice i sendviče na sve strane.
Okrenuo se ka Kantoni i, sasvim drugim, mirnim tonom rekao: "Erik, pa ne smeš takve stvari da radiš, sine". 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Samo su četvorica izbegla Fergijev 'fen'"

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 09:27

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs otkrio je ko je izbegao čuveni "fen" Aleksa Fergusona...Aleks Ferguson uvek je bio nezgodan kada ga neko od njegovih igrača iznervira...Englezi su njegovo "prevaspitavanje" igrača nazvali "fen" jer kada Ferguson viče na igrača, pravi "efekat fena"...Retko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.