Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2021, 11:10

Dortmund ima rešenje za sve: Sančo ide za 90.000.000, Malen dolazi za tri puta manju sumu

Britanac na korak od Mančester junajteda

Saga oko Džejdona Sanča se približila kraju. Borusija Dortmund je prošlog leta odolela pokušajima Mančester junajteda da kupi engleskog reprezentativca po nižoj ceni od zacrtane, ali sada je spremna na kompromis.

Kako piše Bild, Sančo je jednom nogom već u Junajtedu. Samo sitnice dele od zaključenja posla, a po informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << čuvenog lista, Mančester će platiti 90.000.000 evra obeštećenja. Tačno trećinu više od te sume je Dortmund tražio pre godinu dana.

Ali, na Vestfalenu se uvek i sve radi planski. Preživeo je Dormtund pre petnaestak godina teške trenutke, bio je na ivici kolapsa, pa se od tada vodi računa o svakom evru. I za sve postoji plan A, B, C, niko ne može žuto-crne uhvatiti u raskoraku.

Otkrio je Bild i ko će biti zamena za Džejdona Sanča. Dortmundov izbor je Donjel Malen, napadač PSV Ajndhovena, a dete Ajaksa, koje je stiglo i do Arsenala, a ima svega 22 godine.

Malen je jedan od najboljih ofanzivaca holandske lige, a dva kluba pregovaraju o njegovom transferu. PSV traži 30.000.000 evra, Dortmund je stavio granicu na 27.000.000 i preko toga neće ići. Kao što rekosmo, na Vestfalenu nema bahaćenja novcem, dve trećine para dobijenih od prodaje Sanča će biti iskorišćeno za sanaciju štete koju je nanela korona, a samo trećina će biti investirana u novog igrača.

Donjel Malen je prošle sezone odigrao 45 utakmica za PSV, postigao je 27 golova, dok je za deset bio asistent. On je trenutno u sastavu reprezentacije Holandije na Evropskom prvenstvu, upisao je nastupe na sve tri utakmice u grupi, doduše samo protiv Makedonije je bio starter, ali je stigao da za to vreme na terenu upiše dve asistencije.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.