Izvor: RTS, 06.Maj.2021, 23:07

"Đavoli" u Rimu overili finale, Roma se časno oprostila od Lige Evrope

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u finale Lige Evrope, uprkos porazu u Rimu 3:2, u revanš meču polufinala. "Đavoli" će se boriti za trofej zahvaljujući trijumfu u prvom meču 6:2, "vučica" se časno oprostila od takmičenja.
Već posle utakmice na "Old Trafordu", koju su dobili rezultatom 6:2, bilo je jasno da će Mančester junajted igrati finale Lige Evrope ove sezone, meč u Rimu bila je samo formalnost.

Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Roma se svojski potrudila da pokaže zube "đavolima" i na kraju je došla do utešne pobede – 3:2.
Ekipa Olea Gunara Solskjera tako će imati priliku da još jednom podigne trofej osvajača Lige Evrope, posle trijumfa u ovom takmičenju 2017. godine.
Utakmicu u Rimu domaći tim je otvorio napadački, ali prvi pogodak na meču postigli su gosti iz Engleske. Edinson Kavani zatresao je mrežu Mirantea u 39. minutu.
Bez obzira što je već tada bilo jasno ko će u finale, Roma je želela da se od Evrope oprosti pobedom.
Preokret "vučici" doneli su Džeko i Kristante u 57. i 60. minutu, ali se Kavani još jednom upisao u listu strelaca, ovoga puta u 68. minutu.
Konačan rezultat i časnu pobedu rimskom timu doneo je Teljes autogolom u 83. minutu utakmice.
Junajted će se u velikom finalu za trofej boriti protiv Viljareala koji je posle dvomeča bio bolji od Arsenala.
Veliko finale Lige Evrope na programu je 26. maja u poljskom Gdanjsku.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MATIĆ POTPUNO ISKREN: ‘Moramo da se borimo za trofeje!’

Izvor: HotSport.rs, 07.Maj.2021, 12:34

Nemanja Matić se povezuje sa Romom, ali je njegova glava usresređena na dešavanja u Mančester Junajtedu. ‘Crveni đavoli’ su se plasirali u finale Lige Evrope, koje će biti odigrano u Gdanjsku. ‘Mislim da je veoma važno igrati finale, jer kada ste u Mančester junajtedu uvek morate da se...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.