Danas je ser Aleksu Fergusonu 77. rođendan. I ponovo je nasmejan u Teatru snova.

Izvor: Vesti-online.com, 31.Dec.2018, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas je ser Aleksu Fergusonu 77. rođendan. I ponovo je nasmejan u Teatru snova.

Lice mu je ozario Ole Gunar Solskjer, novi trener Mančester junajteda, koga je trenirao u svojoj dugovečnoj eri na Old Trafordu.

Od kada je Aleks Ferguson posle četvrt veka 2013. napustio kormilo Mančester junajteda, slavnom timu kola su krenula nizbrdo. Fergi je otišao uzdignuta čela, s titulom prvaka, rekordnom dvadesetom u engleskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << fudbalu, ali i poslednjom koja je ukrasila vitrine na Old Trafordu.

Oporavak se nije dogodio ni pod rukom Portugalca Žozea Murinja. Među "crvene đavole" kao da se uvukao neki drugi đavo da im kvari posao. Fergusonovo lice kad je posećivao utakmice u svojoj drugoj kući neretko je bilo sumorno i zamišljeno. Sada je opet ozareno.

What a difference a few weeks make. So happy that Sir Alex is smiling again. pic.twitter.com/nhCbFqljoZ— Ryan (Vintage_Utd) December 30, 2018

Osmeh mu je vratio Norvežanin Ole Gunar Solskjer, Junajtedov novi trener, Murinjov naslednik, koji je postavljen kao privremeno rešenje, a u samo tri utakmice njegov tim je počeo da deluje kao onaj šampionski Fergusonov Mančester. Jeste da u ta tri meča protivnici nisu bili renomea slavnog kluba, ali 5:1 protiv Kardifa u Velsu, 3:1 s Hadersfildom i 4:1 protiv Bornmuta na Old Trafordu su vrlo važni za jačanje timskog i pojedinačnog samopouzdanja. Uostalom, Junajted je poslednji put postigao 12 golova na tri uzastopna meča još na samom kraju 2011.

Novi izazov je 2. januara kada je Mančester u 21. kolu Premijer lige gost Njukasla.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.