Dan kada je zvezda rođena na Teatru snova

Izvor: RTS, 28.Sep.2018, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan kada je zvezda rođena na "Teatru snova"

Na današnji dan, pre 14 godina, Vejn Runi je debitovao za Mančester junajted i postigao tri pogotka u pobedi nad Fenerbahčeom u Ligi šampiona.
Mančester junajted je veliki klub, mnoge zvezde ostavile su dubok trag igrajući za "crvene đavole", ali niko nije "kupio" navijače tako brz kao Vejn Runi.

Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u klub stigao iz Evertona kao 18-godišnjak, za neverovatnu sumu od 37 miliona evra, Runi je već na svom debiju na "Old Trafordu" pokazao da će biti jedan od najboljih fudbalera današnjice.
U svom prvom nastupu za Junajted, pod komandnom palicom ser Aleksa Fergusona, mladi napadač postigao je het-trik u pobedi nad Fenerbahčeom 6:2, u utakmici grupne faze Lige šampiona.
Runi je u karijeri zabeležio 393 nastupa za Mančester i postigao 183 pogotka.
Sa nepune 33 godine i dalje je igrački aktivan, a nastupa za Di-Si junajted u američkoj MLS ligi. 
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.