Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2020, 08:40

Bajern dolazi po titulu i da skautira pojačanja

Dortmund želi da zakuva šampionsku trku

Da su neki drugi klubovi u pitanju, rekli bismo da je u pitanju samo trač koji služi da malo poremeti redove velikog rivala pred derbi sezone.

Ali, ako vest glasi da je Bajern zainteresovan za glavnog igrača Borusije Dortmund, onda je to daleko bliže istini nego „novinarskoj patki“. Poslednja informacija glasi upravo tako: Bajern Minhen je ušao u trku sa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mančester junajtedom oko Džejdona Sanča. Možda je to znak da posao oko Liroja Sanea ipak propada...

U svakom slučaju, linija Dortmund – Minhen je put kojim se poslednjih godina – češće ide. I zato nije preterano reći da će Bavarci u utorak doći na Signal Iduna arenu da pobede i time naprave ključni beg ka novoj tituli, ali i da istovremeno skautiraju redove rivala. Čisto da vide, osim Sanča, ima li tu još šta vredno kupovine u letnjem prelaznom roku. A, Dortmundov tim puca od potencijala, mladih igrača koji bi vrlo verovatno voleli da im crno-žuti budu odskočna daska, da odu u neki još jači klub.

Uostalom, tim putem su u poslednjih desetak godina prošli Mario Gece, Robert Levandovski i Mats Humels. Svi su bili okosnice Dortmundove igre i svi su za srce ujeli navijače kada su odlučili da od svih klubova ovog sveta oni odu baš u Bajern.

Kasnije su se Gece i Humels vratili u Dortmund, njihove zvezde baš i nisu zasijale najjačim sjajem u Minhenu, ali ih navijači nisu dočekali raširenih ruku. Dobro, sad i nema fanova na tribinama... Kada su nekadašnji „milioneri“ 2004. došli na ivicu bankrota, Bajern im je pozajmio 2.000.000 evra da isplate igrače i spasu se. Dugo je kružila verzija da su dobročinitelji sa Alijanc areni novac poklonili, ali nisu. Pare su pozajmljene i kasnije vraćene. Sa debelim interesom, reklo bi se po načinu kako su Bavarci čerupali Dortmund u godinama koje su došle, poput janjičara odvodeći sve najbolje što je nosilo crno-žuti dres.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Za razliku od nekadašnjih igrača Dortmunda koji su gledali da se ne eksponiraju mnogo kada su igrali protiv njega u dresu Bajerna, Robert Levandovski nema tih skrupula. Čovek je surovi profesionalac. Ubica na terenu. Njemu srce ne zadrhti kada vidi grb Dortmunda na drugoj strani terena. Naprotiv, proradi mu želudac. Glad za golovima. Na 19 utakmica protiv bivšeg kluba postigao je – 18 pogodaka. Sve je to samo posao za poljskog napadača, a on je u svakom klubu bio vredan za nagradu radnika godine.

Pored Džejdona Sanča, koji je na četiri utakmice protiv Bajerna jednom bio strelac, još jedan „vrući“ talenat u redovima crno-žutih, koji bi mogao da bude interesantan Bavarcima, kao uostalom i celom svetu je Erling Haland. Njemu će ovo biti prvi put da zaigra protiv giganta sa Alijanc arene. Da će imati neku tremu – neće. U Ligi šampiona se poigrao sa Pari Sen Žermenom na nekadašnjem Vestfalenu. Dečko je rođen za veliku pozornicu. U prošlom kolu nije postigao gol i odmah su krenule šale kako je Norvežanin u krizi. Da te šale ne bi dobile i eho nakon utorka, potrudiće se Haland da pogodi gol Bajerna. I digne sebi cenu za još koje milionče.

Ima Dortmund dosta problema pred ovaj derbi. Na Marka Rojsa ne može da računa, Mats Humels će verovatno igrati, ali rovit, sa svežom povredom od vikenda, dok je Džejdon Sančo meč u Volfzburgu dočekao na klupi. Postoji opcija da se Aksel Vitsel pojavi makar među rezervistima, da i on rovit uskoči ako bude zatrebalo.

Bajernu je u poslednjem trenutku otpao Tijago zbog povrede primicača. Ali, ima šampion Nemačke „pobesnelog“ Tomasa Milera u timu, koji otkako je smenjen Niko Kovač, igra kao u najboljim danima, kao da u njemu gori neki oganj novog dokazivanja. Neko bi rekao da Bavarci nisu toliko blistali na terenu protiv Ajntrahta, a smestili su pet komada u mrežu tima iz Frankfurta. Šta bi tek bilo da su u punoj formi...

Ima Bajern i „raspevan“ ceo tim kada je ofanziva u pitanju. Sedam golova u dva kola posle pauze postiglo je pet različitih igrača. Samo je Levandovski pogodio dva puta, dok je jedan bio autogol.

Ako je nešto konstanta poslednjih sezona kada se sudare Dortmund i Bajern, to su golovi. Na minulih šest međusobnih duela u Bundesligi viđeno je 29 pogodaka. U proseku skoro pet po utakmici. Od tih šest duela, pet je dobio tim iz Minhena. Dva poslednja na Signal Iduni završena su trijumfom Dortmunda, najpre letos u Superkupu Nemačke (2:0), kao i prošle sezone u ligi (3:2).

Sedam kola pre kraja sezone razmak na tabeli je četiri boda. Bajernu pobeda donosi gotovo sigurnu novu titulu. Bavarcima bi više prijala i podela bodova. Trijumf Dortmunda doneo bi ludu završnicu Bundeslige.

BORUSIJA DORTMUND – BAJERN

Stadion: Signal Iduna arena.

Igraće se bez publike.

DORTMUND (3-4-2-1): Birki – Pišček, Humels, Akandži – Hakimi, Džan, Daud, Gereiro – Azar, Brant – Haland.

BAJERN (4-2-3-1): Nojer – Pavar, Boateng, Alaba, Dejvis – Kimih, Gorecka – Koman, Miler, Gnabri – Levandovski.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.