Afera Picagejt  otkriveno ko je Ser Aleksa Fergusona pogodio u glavu

Izvor: B92, 25.Maj.2020, 11:19

Afera "Picagejt" " otkriveno ko je Ser Aleksa Fergusona pogodio u glavu

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda Mikael Silvestre prisetio se čuvene utakmice sa Arsenalom, poznatoj pod nadimkom "Picagejt".

Pre tog duela oktobra 2004. na Old Trafordu, mašinerija Arsena Vengera je vezala 49 utakmica bez poraza.

S druge strane, izabranici sera Aleksa Fergusona bili su rešeni da im stanu na put, a u tome su i uspeli – pobedili su 2:0.

Ipak, atmosfera i tenzije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa te utakmice dugo će se prepričavati.

Vrhunac se dogodio u tunelu po završetku utakmice, kada su se dve strane fizički sukobile, a menadžer domaćih zaradio picu – direktno u glavu.

"Stjuarti i obezbeđenje su nas razdvajali, bilo je guranja i udaranja na sve strane. I odjednom, niko nije znao odakle, doletela je pica i pogodila Aleksa Fergusona. Poludeo je zbog toga. Nismo imali predstavu ko je to uradio. Kasnije sam čuo da je Sesk Fabregas. Kada sam prešao u Arsenal kasnije, pitao sam ga i on mi je rekao da jeste", rekao je Silvestre.

Silvestre je spomenuo i čuveni Fergijev "fen".

"Ma, to je nešto što radi svaki trener, nije to bila Fergusonova specijalnost, ali tako je predstavljeno u javnosti i tako je ostalo. Nema tu ništa posebno", istakao je on.

Silvestre je za Junajted igrao od 1999. do 2008, da bi potom naredne dve sezone proveo u Arsenalu.

Karijeru je završio u Indiji 2014. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.